TURN: Skavøypoll-turnerne hentet motivasjon fra konkurranse i olympiske omgivelser.

– Det er veldig god læring for oss å være med på slike konkurranser. Etter slike turer er motivasjonen til turnerne på topp, sier trener Elise Silden.

17-åringen har vært trener i turngruppa til Skavøypoll i flere år allerede og sist helg ledet hun og to trenerkollegaer Skavøypolls turntropp i konkurransen OpplandsPokalen på Lillehammer.

– I konkurransesammenheng må jeg ha kontroll på det meste. Det innebærer at jeg blant annet er med på å bestemme hvilke utøvere som skal være i de ulike gruppene og hvilke serier de skal ta.

Mens konkurransen her i fylket ikke er den helt store for Skavøypolls veletablerte turngruppe, møter de en helt annen motstand på stevner som OpplandsPokalen. 32 ulike klubber deltok på konkurransene i den olympiske arenaen Håkons Hall sist helg.

Må øve på landinger

– Det er det fjerde året vi er med på konkurransen. Resultatene har vært noe bedre de andre årene, for det ble en del fall i år. Vi må øve mer på å lande stabilt, for det ble tatt noen doble saltoer som det ble problemer å lande skikkelig på, forklarer treneren.

Hun understreker at Vågsøy-klubben også hadde resultater å glede seg over på Lillehammer.

– Vi er spesielt godt fornøyde med junior kvinner som ble nummer 3 av 17 lag i frittstående og guttene som ble nummer 2 i tumblingkonkurransen, sier Elise Silden.

– God tid til å øve

Skavøypolls tropp besto av rundt 20 utøvere, samt en turner fra Eid og to fra Stryn. Tre trenere ledet troppen sammen med andre voksne som var med på turen. Skavøypoll var også representert med to dommere på OpplandsPokalen: Elises far, Kenneth Silden og hennes søster, Camilla, var to av i alt 17 dommere.

For SIL-turnerne er det nå trening som står på programmet fremover.

– Nå blir det god tid til å øve mer fram til vi skal delta på kretsmesterskapet til høsten. I den perioden skal noen av ut-øverne til Danmark på en ukes lang treningsleir, avslutter Skavøypoll-trener Elise Silden.