– Det er alltid kjekt å slå Tornado Måløy. Nordfjord-derbyene er alltid viktige å vinne, jeg kan vel faktisk ikke huske å ha tapt mot de, forteller banens beste, Vebjørn Høynes.

At han ikke husker å ha tapt mot laget i vest er ikke så rart da den snart tjue år gamle spilleren bare var fjorten år og spilte aldersbestemt fotball sist det skjedde, nemlig i august 2012.

Men selv om gjestene hadde historien på sin side, bar det ikke preg av at vi her hadde med et antatt topplag å gjøre i den første omgangen.

Rotete omgang

– Vi fikk heldigvis en tidlig scoring, men etter det begynte vi å slurve litt og gjøre enkle feil, forteller Høynes som misbrukte en stor mulighet rett før hvilen til å øke ledelsen i en rotete omgang for begge lag, men der Eid hadde hatt flest sjanser.

– Det som ble sagt handlet om at vi måtte begynne å spille den type fotball som vi har terpet på uke ut og uke inn og som vi er gode på. Om vi er tålmodige med ball og det sitter, så er vi så gode og trygge at vi skal spille ut Tornado Måløy, og da kommer vi til sjanser. I første omgang var vi statiske og upresise, forklarer Hafsås.

Straffebom

Åtte minutter etter pause økte Vebjørn Høynes ledelsen før samme mann fikk tildelt straffespark seks minutter senere. Straffen tok han selv, men skuddet gikk høyt over mål noe som gjorde spilleren så forbannet at han like godt klinket inn et frispark fra sytten meter to minutter senere.

– Jeg tenkte på det da jeg sto der at nå måtte jeg gjøre opp for meg, ler Høynes som scoret sitt fjerde frisparkmål for sesongen i cup og serie.

To minutter senere punkterte innbytter Eirik Wik Leite kampen da han satte nummer fire for gultrøyene.

Tornado Måløy-trener Kristian Andal måtte se laget gå av banen etter nok et tap.

Tornado Måløy-trener Kristian Andal var skuffet etter kampen, men ser fremover.

– Det er ingen som liker å ligge der vi ligger nå med null poeng. Isolert sett så var det vel ikke så mange som trodde at vi skulle vinne denne kampen selv om vi hadde troen på at vi kunne gjøre noe, forteller han.

– Vi kommer uansett ikke lenger ned på tabellen, så det er bare en vei og se, og det er oppover og fremover, avslutter Andal.

KAMPFAKTA

Kretsligaen, menn

Tornado Måløy–Eid 0–4 (0–1)

Mål: 0–1 (11) Kristian Lefdal, 0–2 (53) Vebjørn Høynes, 0–3 (63) Høynes, 0–4 (66) Eirik Wik Leite

Dommer: Dan Kåre Esp, Eikefjord Gult kort: Thomas Bakke og Thor-Aage Pleym Evensen, begge Tornado Måløy, samt Henning Haugen og Adrian Hagen Henden, begge Eid

Tornado Måløy: B. Torheim Andal, T. Bakke, S. Frantzen, M. Stavenæs Refvik, R. Gotteberg, J. Våge, S. Misic, S-. A. Volle, S. Eide Nordbø, H. Furnes Myhre, B. Frantzen

Innbyttere: T.-A. Pleym Evensen, C-. A. Nore, M. A. Haji Ali, F. Bakke Øvrebø

Eid: S. Torheim Frislid, D. Haus, A. Hagen Henden, H. Holmøyvik, E. Nødset Rosø, H. Haugen, M. Henriksen, S. Lefdal, V. Høynes, K. Lefdal, J. Vedvik

Innbyttere: E. Wik Leite, A. Hellenes, K. Årskog