BODYFITNESS: Etter en«diettpause» er Synnøve Birgitte Belden tilbake på scenen. Denne uken representerer hun Norge i EM.

– Jeg er fornøyd med å i det hele tatt være på landslaget. Alt som eventuelt kommer i tillegg vil være en stor bonus, sier Synnøve Birgitte Belden.

Den 37 år gamle tobarnsmora fra Måløy er bosatt i Langevåg utenfor Ålesund. Tirsdag reiste hun til Spania hvor hun fra torsdag deltar i europamesterskapet i bodyfitness.

– Vi er et team fra Norge som reiser nedover med rundt 20 atleter, i tillegg til delegater og to dommere, forklarer Belden, som også har med seg kjæresten til Spania. Han skal selv delta i mesterskapet.

Belden kvalifiserte seg til EM gjennom sin andreplass i Oslo Grand Prix i april, og bruker de siste dagene fram mot konkurransestart i Santa Susanna utenfor Barcelona til å «forbedre det som forbedres kan».

– Alt teller i en slik konkurranse, og både første- og helhetsinntrykket er viktige mo- ment i bedømminga, sier Belden, som forklarer at dommerne ser på utøvernes fysikk, symmetri, muskeltonus, poseringer, sceneopptreden, farge, utstråling og selvsikkerhet.

Tok pause

Det er to år siden måløyværingen i 2014 sto på scenen for første gang i en bodyfitnesskonkurranse. Etter NM samme år valgte hun å ta en pause fra diettlivet.

– Jeg har to gutter å tenke på og ville bruke mye av tiden på kvalitetstid sammen med dem. Vi elsker å være ute på tur i skog og mark, fjellet, og tar ofte med mye god hjemmelaget mat, sier Belden, som forteller at matlaging har blitt en av hennes store interesser.

– Jeg setter ekstra stor pris på god mat når jeg ikke er på diett, og liker å eksperimentere med gode sunne matretter, og prøve ut nye oppskrifter.Belden var også gjennom en navlebrokkoperasjon da hun tok en konkurransepause.

– Mange går nok rundt med navlebrokk uten å tenke over det, men for min del ble det etter hvert også plagsomt i form av smerter, og da var det best å gjøre noe med det, sier Belden, som ble oppmerksom på navlebrokken da hun så konkurransebilder av seg selv.

Vil være en god rollemodell

Sykepleieren har vært i trening i hele «konkurransepausen», og valgte før denne sesongen å igjen delta i konkurranser.

– Trening, et sunt kosthold og en generell sunn livsstil har jeg alltid vært opptatt av. Å holde seg i aktivitet har så utrolig mye å si. Ikke kun for de fysiske faktorene, men også de psykiske. Så det gjør godt for både kropp, sjel og sinn å være i en form for aktivitet hver dag.

Belden er også opptatt av å vise sønnene Adam (9) og Benjamin (6) at alt er mulig.

– Ingenting kommer gratis, og skal en oppnå målene sine, krever det selvsagt arbeid og disiplin. Nå er det faktisk dem som har de høyeste forventningene til meg i EM, så det er jo litt artig, smiler tobarnsmora.

Til høsten er planen å starte på helsesøsterutdanning. På spørsmål om hvor lenge hun forventer å konkurrere innen bodyfitness, svarer 37-åringen:

– Jeg kommer nok til å være aktiv med styrketrening så lenge helsa holder. Er det ikke det man sier? Når det gjelder konkurranser tar jeg det etter hvert. Nå skal jeg først gjøre meg ferdig med denne sesongen, og la alt få tid til å synke inn. Så skal jeg kose meg med familie, venner og forhåpentligvis lage mye god mat i sommer. Så får vi se hva jeg tenker og føler etter det.