– Medlemsmassen fortsetter å øke, men vi tar gjerne imot flere. Alle er velkomne innom for å prøve, sier Paul Sætren, leder for Vågsøy Klatreklubb. Lørdag holdt klatreklubben åpen dag i Nordfjordhallen, der alle som ville prøve både klatrevegg og buldrerom var velkomne.

Ble kø i veggen

Ett år etter oppstart bestod klubben av 49 betalende medlemmer. I februar i år, to år etter oppstart, stod det 130-135 på medlemslisten med stort og smått. Og klubben vokser ennå.

Medlemmane er fornøgde med det nye buldrerommet sitt.

Men medlemsveksten ble et luksusproblem. Det ble kø og venting i klatreveggen. Den nye buldreveggen, som skaper to oppholdssoner for klatrerne, vil forhåpentligvis avhjelpe dette.

Vågsøy kommune søkte om 108.000 kroner i tippemidler til buldreveggen, samt gav 46.000 i tilskudd (mva-refusjon). I tillegg bidro klubben selv med 89.000 i innsamlede midler og 63.000 i dugnadstimer. Totalsum for veggen ble 306.000 kroner.

– Det var et stort løft for en liten klubb, og noe vi aldri hadde greid uten støtte fra lokalt næringsliv og kommunen, sier en takknemlig Sætren, som er godt fornøyd med hvordan pengene har blitt brukt.

– Vi har klart å skru opp en vegg, klatretak og belysning, og til og med klart å få mer ut av belysningen enn vi hadde tenkt.

– Slike vegger kan maksimum være tre meter høye. Den vi har satt opp er 2,5 meter med tjukkasmatter under. Her kan en følge fargerutene, lage seg egne ruter eller utfordre seg selv ved å gå på tvers av ruter. Her er utfordringer for alle aldre, sier Sætren.

Populært rom

Medlemmene er kjempefornøyde med det nye buldrerommet.

Kaja Saltkjel (11) har vært med i klubben siden starten, og liker godt det nye buldrerommet der veggene er malt med sand for å skape bedre grep for føttene.

– Det er kjempekjekt å klatre. Jeg fikk lyst å begynne etter at jeg så en Klart jeg kan-episode om noen som klatret, sier Alvhild, som har vært medlem i klubben i to år.

– Det er så kjekt når du får det til, sier Kaja, som har vært medlem siden oppstarten.

– Det er gøy å trene klatring. Du må ha sterke hender.

Foreldre får opplæring i å sikre barna, og sånn blir klatring en aktivitet for hele familien. – Her får en trent både hode og kropp, du jobber med deg selv, sier Paul Sætren.