FOTBALL (Bremanger - Vik 2-0): Da Simen Hamre banket inn 1-0 hadde ikke Bremanger scoret et seriemål på 260 minutter. Da er det ikke rart at jubelen satt løst hos BIL-gjengen!

– Det var godt å få en seier og det var godt å score mål igjen, ja, i det hele tatt, gliser målscorer Simen Hamre.

Ti minutter før full tid ble han felt like utenfor Viks 16-meter. Dommeren pekte på 11-metersmerket, men valgte å konferere med assistentdommeren før han lot Bremanger ta straffesparket.

Det endte med at avgjørelsen ble omgjort til frispark, naturlig nok til protester fra vertene, men avgjørelsen var helt korrekt.

Og BIL-spillernes frustrasjon varte da heller ikke lenge. Simen Hamre brukte kraft og satte frisparket i mål i keeperhjørnet.

Minuttet før full tid fastsatte Eirik Rylandsholm sluttresultatet til 2-0. Torstein Volle sendte først en suser i kryssstangen etter et glimrende soloraid, før Rylandsholm fikk en enkel jobb med å sette returen i tomt mål.

Dermed var årets første poeng i boks for Bremanger.

– Det er bra for moralen. Det er ikke noe kjekt å tape hele tiden, og du merker at ingen av oss liker å tape. Men vi er en sammensveiset gjeng og vi jobber på, og det var deilig å komme tilbake etter tap i de to første kampene, sier Hamre.

Han er klar på at Bremanger står foran en tøff sesong etter fjorårets suverene opprykk, men tror likevel at han selv og lagkameratene skal bite godt fra seg.

– Vi er kanskje ikke like gode teknisk som de andre lagene, så da må vi jobbe hardt. Det er viktig at det er trøkk i det vi gjør, understreker 21-åringen og fortsetter:

– I dag var det mye stanging og lite finspill frem til det første målet. Vi sleit med å skape det helt store, men seieren smakte veldig godt.

Trener Morten Ferstad var naturlig nok fornøyd etter sesongens første poeng.

– Det var veldig deilig. Fortjent og veldig deilig. Vi hadde god kontroll defensivt, men vi klarte ikke å skape noe særlig med sjanser av ballinnehavet, men det kommer. Og det at vi vant i dag gjør at vi sitter med en følelse av at vi har noe å gjøre i denne divisjonen. Det var en bekreftelse på at vi kan, oppsummerer Ferstad.

Kampfakta

4. divisjon, menn

Bremanger - Vik 2-0 (0-0)

Mål: 1-0 (80) Simen Hamre, 2-0 (89) Eirik Rylandsholm

Dommer: Magn Helge Bratteli,Dale

Gult kort: ingen

Bremanger: M. Hauge, O. Igland, H. Mjølkeråen, V. Senneset, S. Storøy Kolset, T. Rylandsholm, T. Volle, S. Hamre, M. Igland Senneset, E. Rylandsholm, G. LarsenInnbyttere: S. Bugjerde, M. Hauge, T. Førde