Fra Skavøypoll bekreftes det at fjorårets keeper Yngve Furnes, kaptein Rune Myre og luftsterke Håvard Hagen ikke blir med videre. Det blir heller ikke Vebjørn Furnes, Torjus Ødegård og Eirik Kvalheim som alle var i A-stallen i fjor. Sistnevnte er tilbake i Tornado Måløy etter en sesong på utlån til Skavøypoll.

– Det er klart at når vi mister så rutinerte og viktige brikker, så vil ikke troppen vår i år være like sterk som den var i fjor, sier sportslig leder Sujeevan Mohanarajah, som uttaler seg om spillersituasjonen i trener Vidar Sandals feriefravær. Han legger til at trenerapparatet har et håp om at enkelte av spillerne som gir seg vil revurdere avgjørelsen.

ny keeper: Sportslig leder Sujeevan Mohanarjah (t.v.) forklarer at Anders Martin Hagen Kvalvåg (i vest) blir Skavøypolls førstekeeper denne sesongen. Han fikk spilletid i SIL-buret også i fjor.

– Det er skuffende at folk gir seg på topp etter fjorårets knallsesong, hvor vi også endelig vippet TMFK av tronen som Vågsøys beste lag. Vi hadde i år lyst å vise at det ikke kun var et engangstilfelle, og hadde også håpet at det at vi for andre gang i klubbens historie er med i cupen motiverte spillerne, sier Mohanarajah, som forklarer at byttet av kampdag fra fredag til lørdag bidrar til at man nå mister spillere.

– Etter fjorårssesongen var målet å kunne kjempe i toppen også i år. Vi har ikke diskutert målsettingen ennå, men nå må vi kanskje kjempe om en plass midt på tabellen eller i verste fall kjempe for å overleve, mener Skavøypolls sportslige leder.

– Per dags dato er vi fornøyde med den stallen vi har, men vi vil forsøke å få inn noen nye spillere. Det kan bli vel ungt. Vi hadde håpet å ta generasjonsskiftet om noen år, men nå tvinges det fram. Det kan både slå positivt og negativt ut, mener Sujeevan Mohanarajah.

– Anders Martin Hagen Kvalvåg blir vår keeper. Han hadde lyst til det selv og får med seg Marcus Ditlefsen som reservekeeper. I tillegg har vi noen spennende guttekeepere, sier Sujeevan Mohanarajah.

På den andre siden av Måløybrua må også Tornado Måløy klare seg uten flere rutinerte spillere i år.

– Noen må slutte for at andre skal slippe til, men å miste tre rutinerte spillere er mye. For oss er det imidlertid ikke noe prekær mannskapsmangel, mener trener Jon Georg Rutledal. Han har hentet tre av fjorårets guttelagspillere opp i A-lagstroppen og forklarer man også har fått inn en spennende spiller i 2000-modellen Stefan Misic fra Gulen.

– Han går på videregående skole i Måløy og er en kantspiller med en god venstrefot og god utholdenhet, sier Rutledal, som gleder seg over å også kunne ha Thor-Aage Pleym Evensen fra sesongstart i fjor.

ikke bekymret: Trener Jon Georg Rutledal mener at Tornado Måløys unge spillere trener godt og selv om han gjerne skulle hatt med de rutinerte spillerne videre er han ikke bekymret.

– Han blir viktig for oss, sier treneren om angriperen som spilte for Førde2 i fjor vår.

Også i TMFK er det usikkerhet knyttet til keeperposisjonen to måneder før sesongstarten.

– Kennet (Fosse Elde) er i tenkeboksen ennå. Vi har en god dialog med han og ønsker å ha han med oss videre.

Etter en sterk høstsesong i fjor der TMFK avsluttet med fire strake seiere endte man til slutt på 5. plass i 4. divisjon.

– Vi har ikke diskutert målsettingen på et spillermøte ennå, men jeg mener vi bør ha et mål om å ende rundt midt på tabellen. Kanskje rett over midten.