– Vi er litt usikre på hva vi kan forvente denne sesongen. Vi har mistet litt for mange spillere i sentrallinja. Maria Kristoffersen, Marte Sandal Gangsø og Lise Igland Senneset er vanskelige å erstatte, sier trener Per-Magne Løken, som i kveld leder Tornado Måløy-damene i serieåpningen i lagets tredje sesong etter comebacket:

– Førsteprioriteten er å gjennomføre en sesong til. Det vil være bra i seg selv med tanke på at vi kommer nærmere å etablere et lag og en kultur i klubben. Samtidig vil det alltid være et mål å utvikle spillerne.

I comebacksesongen 2015 endte TMFK-damene på 6. plass av syv lag i kvinnenes 3. divisjon. Året etter sikret man den samme plasseringen i kamp mot syv lag. Da holdt TMFK Breimsbygda/Sandane og Stryn bak seg på tabellen.

– Vi var best i Nordfjord i fjor og håpet er at vi fortsatt kan være det i år. Det ser ut som at lagene fra Sogn blir sterke, men samtidig er det kommet inn to nye andrelag (Førde2 og Sogndal2) som vi må regne med å matche, sier Per-Magne Løken.

TMFK-damene har spilt to dobbeltkamper mot Nordfjord-rivalene i sesongoppkjøringen og fasiten er seier og uavgjort mot Stryn, og seier og tap for laget fra Gloppen.

– Det blir nok jevnt mellom oss tre, spår treneren.

Mens han i år blant annet må klare seg uten målfarlige Lise Igland Senneset har han fått inn to unge spillere fra Selje i troppen denne vinteren.

– Andrine Vinge er keeper og Felicia Nordpoll er forsvarsspiller. De er begge førsteklassinger ved Måløy vidaregåande skule, forklarer Løken.

De to siste sesongene har det gått henholdsvis åtte og seks seriekamper før laget har tatt sin første trepoenger.

– I fjor slet vi med mange skader i starten av sesongen og vi brukte 23 spillere på de første tre kampene. Derfor gikk det en stund før vi «fant hverandre». Forhåpentligvis starter vi bedre i år, sier Løken.

Sjansen til å få en god start har TMFK allerede i kveld når Førde2 kommer til Måløy.

– Vi stiller nok bortimot det beste laget vi kan mønstre. Vi spilte uavgjort hjemme mot førstelaget til Førde i fjor, men Førde1 har ikke startet sesongen ennå så vi er usikre på hva de kommer med. Men et andrelag må man alltid ha ambisjoner om å slå, smiler treneren.