FOTBALL (Dale - Skavøypoll 3-1): Vidar Sandal har nådd et fotballmessig metningspunkt. – Når sesongen er over legger jeg trenergjerningen på hyllen, fastslår Skavøypoll-sjefen.

Etter bortetapet mot Dale offentliggjorde Sandal at han gir seg som trener i klubben der han har vært sentral i snart en mannsalder.

– Jeg vil prioritere annerledes. Fotballen tar for mye tid i kombinasjon med jobben min, forklarer den lokale trenerveteranen og utdyper:

– Klubben er rundt 35 år og jeg har trent laget i 18 av de 35 årene. Så da begynner det å bli bra. Jeg er mettet og vil disponere helgene mine annerledes.

Har visst det lenge

Styret i klubbens fotballgruppe har visst om beslutningen i lengre tid. De må nå finne en erstatter til mannen som har trent klubbens A-lag i 13 sesonger sien 1996.

– Jeg ga beskjed i mai og så hadde vi et nytt møte i august. Men jeg er altså krystallklar på at jeg gir meg med trenergjerningen, sier Sandal.

Han har UEFAs profflisens som trener, som er nært opp til den høyeste trenerutdannelsen en kan få i europeisk fotball. Og Sandal har blant annet vært instruktør og aldersbestemt trener når han ikke har trent klubbens A-lag.

Hele saken stod i papirutgaven mandag 23. september.

Bestill abonnement på Fjordenes Tidende