– Vi har kommet godt i gang og har fått inn rundt halvparten av de 2 millioner kronene som vi kanskje bør ha, sier Kenneth Silden i Skavøypoll Turn om arbeidet med å finansiere den nye turnhallen på Tennebø.

Sist uke gjorde Sparebanken Sogn og Fjordane (200.000), Ulvesund Elektro (150.000) og Localhost (50.000) det alle klart at de vil støtte prosjektet. Fra før har Coast Seafood (250.000), Baatbygg og Toyota Nordfjord og Førde (100.000 kroner hver) sagt at de vil bidra til å realisere anlegget som skal utvikle det allerede sterke turnmiljøet i Vågsøy kommune.

– Dette er et utrolig spennende prosjekt og da vi så søknaden fra Skavøypoll var vi ikke i tvil om at dette var noe vi ville være med på, sier Sissel Wik i Sparebanken Sogn og Fjordane.

Kenneth Silden forklarer at flere av de lokale bedriftene selv har kontaktet Skavøypoll med beskjed om at de ønsker å bidra til byggingen av turnhallen ved Nordfjordhallen. Nå vil turngruppa intensivere arbeidet med å samle inn den siste millionen de forventer at de trenger for å realisere anlegget.

– Det kan også være at vi søker penger utenfor det lokale næringslivet. I Bergensområdet er der folk som er veldig glade i turnmiljøet, og jeg gjør det jeg må for at vi skal få dette til. Det har jeg også styret med på, sier Kenneth Silden.

Over 90 barn på venteliste

Det var tidlig i fjor at turngruppa først presenterte planene om en ny turnhall på Tennebø. Skavøypoll, som har rundt 130 aktive turnere, har i flere år hatt flere titalls barn som ønsker å turne på venteliste.

– Jeg får påmeldinger nesten daglig. Nå er vi langt over 90 personer på venteliste. Noen har riktignok stått der en stund, men 60–70 av disse er aktuelle for å starte, sier Silden, som forklarer at de mener en ny hall vil gjøre at de kan ta inn samtlige som i dag står på venteliste.

Da prosjektet først ble presentert var prislappen på turnhallen rundt 16 millioner.

– Summen har økt i forhold til hva vi først beregnet. Totalbeløpet er nå cirka 20 millioner kroner. Trekker man fra spillmidlene og momsen gjenstår det 9–10 millioner kroner, forklarer Kenneth Silden.

Nytt barneturnstevne i 2019

Mens turngruppa håper å kunne samle inn rundt to millioner kroner, bevilget Vågsøy-politikerne før jul 6 millioner kroner til en ny turnhall. Pengene skal utbetales i 2019 og samtlige parti i kommunestyret har vært positive til turnhall-planene.

– Kanskje er vi avhengige av at kommunen går inn med én million ekstra. Da er vi i mål, sier Silden, som håper at man kan starte byggingen av hallen i løpet av neste år.

– Om alt går som det skal går det syv-åtte måneder å bygge hallen. Selve stålkonstruksjonen settes opp på syv-åtte uker.

– Er det kun manglende finansiering som kan stoppe planene?

– Halve tomten eies av fylkeskommunen, men det tror jeg lar seg løse.

Samtidig som at turngruppa planlegger byggingen av en ny turnhall, skal de også planlegge et nytt barneturnstevne. Måløy idrettslag og Skavøypoll idrettslag samarbeidet da de tok imot over 1.000 turnere fra hele fylket til barneturnstevne i fjor. Allerede neste år kommer turnerne tilbake.

– Ingen klubber har tatt på seg å arrangere barneturnstevne i 2019 så det vil gå til Skavøypoll, sier Silden, som håper at et nytt vellykket samarbeid med MIL skal sikre penger til å realisere turnhallen.

– Jeg tenker at vi kanskje kan prøve å gi en del av overskuddet fra barneturnstevnet til hallen for MIL er også med i turnhall-prosjektet. Den er også tegnet ut fra deres ønsker, sier turnlederen.