FOTBALL (Dale - Eid 1-2): Eid-treneren kommer ikke til å ligge søvnløs om Skavøypoll har noen poeng å gå på etter halvspilt sesong.

– Det gjør ikke noe om vi er litt bak etter vårsesongen, nei, mener Bjørn Totland.

Han satte selv inn seiersmålet fra straffemerket da Eid sikret sesongens femte trepoenger i det som ble en slitekamp i Dale. Seieren betyr at eidarane er nummer to på tabellen etter syv serierunder – to poeng bak serieleder Skavøypoll.

– Vi forventer at vi kommer til å ta flere poeng til høsten enn vi kommer til å gjøre nå i vår. Terminlisten er «fordel oss», og jeg tror vi kommer til å ta flest poeng av alle lagene i høst, spår Eid-treneren.

Han peker på at Eid gjør unna en rekke av de antatt vanskeligste bortekampene i første halvdel av sesongen, mens Skavøypoll har det han karakteriserer som et tøffere borteprogram etter sommerferien.

– Om vi ligger eksempelvis tre poeng bak dem til ferien, så tror jeg ikke det er noe krise. Jeg vil påstå at vi på papiret har den sterkeste troppen, sier Totland selvsikkert.

Han var ikke like fornøyd med det Eid-laget viste i lørdagens kamp mot Dale.

– I dag så det ikke bra ut. Det er lenge siden vi leverte en så dårlig første omgang; vi var veldig, veldig under pari, mener Totland.

Han ramser opp en lang liste av ting å sette fingeren på de første 45 minuttene: mange personlige feil, mange overganger og brudd imot, slurv i pasningsspillet og at spillerne var for stasjonære.

– Det var veldig mye som var galt, og det var godt da pausen kom. Da tok Magnus (Sævik, assistenttrener) et formasjonsgrep, der han flyttet Simen Lefdal ned til meg i den dype midtbaneerollen. Det var et lurt trekk og bidro til at vi tok over kampen, sier Totland.

Han legger til at karakterboken til laget var betydelig bedre lesning etter innsatsen i andre omgang.

– Alle sprang litt mer og ville litt mer, og det var stor forskjell på første og andre omgang. Kristian Lefdal satte inn utligningsmålet ti minutter etter sidebytte, før Totland selv altså sikret full poengpott etter halvspilt omgang.

– Vi tok tre knallsterke poeng på en dårlig dag, oppsummerer Eid-treneren.

Kampfakta

4. divisjon, menn

Dale - Eid 1-2 (1-0)

Mål: 1-0 (10), 1-1 (56) Kristian Lefdal, 1-2 (67, str.) Bjørn Totland

Dommer: Erlend Nondal Lereim, Kaupanger

Gult kort: to til Dale, samt Håvard Holmøyvik, Henning Haugen, Marius Henriksen og Sebastian Grøttå, alle Eid

Eid: S. Frislid, H. Holmøyvik, J. Skorge, H. Haugen, S. Grøttå, V. Høynes, S. Lefdal, M. Henriksen, D. Myklebust, K. Lefdal, B. Totland

Innbyttere: D. Haus, S. Hafsås