– Klubbens planer framover er å rekruttere enda flere medlemmer, og å etter hvert utvikle egne instruktører og hjelpeinstruktører, forteller trener Thomas Østerfeldt i Måløy karateklubb.

Treningene starter opp i august ved skolestart, og da blir det også nybegynnerkurs for både barn og voksne.

– Det blir også mer fokus på å få reist på nasjonale treningssamlinger, der vi håper å få med oss så mange som mulig i klubben. Første anledning er en stor treningssamling i Bergen i september, som vi gleder oss veldig til.

– Veldig kjekt å se utviklingen

Nylig var de gradering i den lokale karateklubben.

– Denne gangen var vi 27 stykker som graderte seg. Det er de fleste i klubben, men det var noen som ikke kunne delta denne gang, som må vente til oppsamlingsgradering i september.

Denne gangen var det 27 fra Måløy karateklubb som graderte seg. Foto: Olaf Barmen

Ifølge Østerfeldt var det flere nybegynnere denne gang, både voksne og barn, som graderte seg til hvitt belte med gul stripe (junior) og til gult belte (senior). De som er junior (under 12) graderer seg først til gul stripe.

Ellers var det graderinger både til oransje, grønt og blått belte.

– Alle som graderte seg var veldig flinke, og det er veldig kjekt å se utviklingen hver og én av dem har, sier Østerfeldt, og fortsetter:

– De som er nybegynnere kan jo ingenting før de starter, så der ser man progresjonen veldig godt. Men til alle de andre beltene også ser vi en veldig stor progresjon og utvikling på det tekniske.

Flere voksne nybegynnere

Dette var den femte graderingen de har hatt i klubben, og det var stort for trenerne.

– Vi har mange medlemmer som har vært med fra starten av, og utviklet seg voldsomt. Det at vi nå har blåbelter i klubben viser at vi begynner å komme opp på et visst teknisk nivå, og det er veldig kjekt å se.

– De som er nybegynnere kan jo ingenting før de starter, så der ser man progresjonen veldig godt. Men til alle de andre beltene også ser vi en veldig stor progresjon og utvikling på det tekniske, sier Thomas Østerfeldt. Foto: Olaf Barmen

Dette semesteret hadde klubben også flere nye nybegynnere, og det håper de på å få i august også når de starter opp igjen.

– Denne gang var det også voksne nybegynnere, noe vi håper at vi får mange flere av framover.

Øker kunnskapen

En annen ting Østerfeldt ønsker å trekke fram for å synliggjøre klubbens fremgang er at også trenerne har fått utviklet seg.

Kamal Ledil Amer har fått nasjonal instruktørlisens nivå 1, og Østerfeldt har fått instruktørlisens, graderingslisens og dommerlisens nivå 2 nasjonalt, i tillegg til internasjonal instruktørlisens nivå D.

– Og i september skal vi gjennom nye tester for internasjonale lisenser så vi begge kan oppgradere disse. De nasjonale lisensene tildeles av vår hovedorganisasjon her i Norge, og de internasjonale lisensene tildeles fra Japan.

Dette semesteret hadde klubben også flere nye nybegynnere, og det håper de på å få i august også når de starter opp igjen. Foto: Olaf Barmen

Det er også flere praktiske og teoretiske tester trenerne må gjennom for å få disse lisensene.

– Hele poenget med å fortelle akkurat dette er for å vise at vi er anerkjent innen det vi gjør, og har et godt grunnlag for å trene alle medlemmene til å bli riktig flinke.