Markus Tvendeseter Kupen er ny kaptein på A-laget til Måløy Fotballklubb. Han etterfølger Kim-André Gangeskar som la opp som aktiv fotballspiller i fjor høst.

– Jeg synes det er en ære å overta kapteinsbindet etter Kim-André. Han er veldig flink fotballfaglig, og har vært kaptein så lenge jeg har spilt på A-laget. Og jeg kom inn som 15-åring, sier Markus Tvendeseter Kupen som snart fyller 22.

– Hvordan ble du valgt ut til å bli ny kaptein?

– Vi har vi bare prøvd litt forskjellig i treningskampene. En dag fikk jeg spørsmål om jeg ville ta rollen, og det sa jeg bare ja og takk til med en gang.

Ilddåp i første kamp

Lørdag spilte Tvendeseter Kupen sin første offisielle kamp med kapteinsbindet på armen. Motstander i kretsligaen var Eid Fotball, og med tap 3–0 ble det en ilddåp for den ferske laglederen.

– Hvordan opplevde du kampen?

– Selv om vi tapte med god margin synes jeg laget hadde mye positivt å komme med. Vi er en ganske ung gjeng, og kanskje er vi ikke «helt på plass» ennå. Likevel klarte vi å holde på ballen og lage fine oppspill foran mål. Vi sprang og kriget mye, men dessverre klarte vi ikke å treffe nettmaskene.

– Hvem er motstander i neste kamp i kretsligaen?

– Det blir hjemmekamp mot Studenspretten kommende lørdag. Jeg har tro på at vi skal klare å vinne den kampen hvis vi bare klarer å bli litt mer effektive foran mål.

– Er det god stemning i laget?

– Ja, vi er nesten som en kompisgjeng. Det har kommet så mange lovende guttespillere opp og inn på A-laget nå. Vi trives sammen, og jeg synes absolutt at det er en god stemning i laget. Jeg håper det snart viser igjen i resultatene, sier Tvendeseter Kupen.