– Som herrelaget har vi i år slitt med manglende rutine, men jeg mener vi har gode muligheter til å hente inn flere av de andre lagene i høst dersom vi fortsetter utviklingen, sier Tornado Måløy-kaptein Rakel Televik Blaalid.

I 2015 og 2016 tok TMFK-damene 7 poeng i løpet av vårsesongene mot 23 etter feriene. Selv om fjoråret var et unntak (9-2), tror lagets kaptein at man også i år vil se at TMFKs poengfangst bedrer seg utover i sesongen.

– Vi har hvert år vært nødt å «begynne på nytt» på grunn av utskiftninger i spillerstallen. Da trenger vi tid til å bli trygge på hverandre, sier Televik Blaalid.

Etter 0-2-tapet for Førde på Skavøypoll stadion fredag tar Tornado Måløy sommerferie på bunnen av tabellen med kun fire poeng på ti kamper. Kapteinen mener likevel man kan ta med seg mye fra vårsesongen.

– Vi spiller jevnt med de fleste lagene, men mangler målene. På treningene ser vi mange flotte avslutninger, men når det kommer til kamp så er det nok nervene som spiller inn, mener Televik Blaalid.

Mot Førde spilte TMFK store deler av kampen med én spiller ekstra etter at Førdes keeper ble utvist i første omgang.

– Det burde vi ha klart å utnytte, men det gjorde vi ikke. Vi holdt bra følge med Førde hele vegen, men hadde som vanlig litt «stang ut». Samtidig må vi nok innrømme at de er et bedre lag enn oss, avslutter Rakel Televik Blaalid.

KAMPFAKTA

3. divisjon, kvinner

Tornado Måløy–Førde 0–2 (0–1)

Mål: 0–1 (15) Synne Søvik, 0–2 (75) Ragnhild Ulltang

Dommer: Kjell Alme, Sandane Gult kort: ett til Førde

Rødt kort: Marie Dvergsdal Sævrås, Førde (24)

TMFK: A. Vinge, S. Teige Nilsen, R. Televik Blaalid, A. K. Røsok Kvalheim, I. Apneseth, K. Trollebø, S. Myhre Refvik, S. Refvik Hove, E. Volle, I. Navelsaker Røed, B. Lillestøl

Innbyttere: K. Runderheim, L. Silden, E. Lefdal, S. Refvik, V. Farstad Johansen, E. Silden