– Jeg er ikke aktuell som trener neste sesong. Treningshverdagen er ikke noe problem, men det tar på å skulle bruke hver eneste helg på kamper. Det har jeg gjort i 40 år, smiler Jon Georg Rutledal.

Etter å ha ledet Tornado Fotballklubb i 2. divisjon er Rutledal inne i sin tredje periode som trener i Tornado Måløy.

– Vi har mange unge spillere som er flinke å trene og jeg synes vi har lagt et godt grunnlag for den treneren som tar over. Jeg har hatt disse guttene lenge og det kan også godt hende at de trenger et nytt ansikt med andre tanker på treningsfeltet, sier Rutledal.

– Jeg var i utgangspunktet en nødløsning (i 2016) og tok det da på meg fordi ingen andre var aktuelle eller ønsket jobben. Utfordringen blir nok den samme nå som den har vært de siste ti årene, men før eller senere må noen andre inn og jeg mener det finnes treneremner i klubben, sier Rutledal.

Han er også klar på at det finnes alternativ utenfor Tornado Måløy Fotballklubb om klubben velger å åpne lommeboka.

– Det finnes mange unge trenere som utdanner seg til slike jobber. Men det koster penger og man må finne den riktige kandidaten.

Tap i Årdal

Lørdag ledet Jon Georg Rutledal Tornado Måløy i sin nest siste bortekamp da han så blåtrøyene gå på et knepent 1-2-tap i Øvre Årdal.

– Vi fikk «tyn» fra Årdal etter hjemmekampen (seier 2-0) da de mente at vi «parkerte bussen». Lørdag bestemte vi for å presse de høyt og de første 15–20 minuttene av kampen klarte vi det. Da var vi gode.

Chris-André Nore ga gjestene ledelsen med en avslutning fra 15–16 meter etter knappe halvtimen, men hjemmesterke Årdal (7-0-2 før kampen) brukte kun fem minutter på å utligne da TMFK sviktet i markeringen etter et hjørnespark.

– Vi ga bort veldig mange hjørnespark og å forsvare dem er ikke vår fremste styrke, erkjenner Rutledal.

Stillingen 1–1 sto seg til pause, men like etter pause falt avgjørelsen på en scoring som videobildene viser burde ha vært annullert for en offside på målscoreren som skled inn 2–1.

– Det må ha vært en offside. Vi protesterte på avgjørelsen, men det hjalp selvsagt ikke, sukker Rutledal.

Like før slutt hadde Kristoffer Angedal en kjempemulighet til å sikre Tornado Måløy poeng, men avslutningen alene med keeper ble avverget.

– Det var ikke noe å si på at Årdal vant til slutt etter spill og sjanser. Samtidig er jeg fornøyd med prestasjonen vi leverte, selv om vi er for svake i de avgjørende situasjonene, avslutter Jon Georg Rutledal.

KAMPFAKTA

Kretsligaen, menn

Årdal–Tornado Måløy 2–1 (1–1)

Mål: 0–1 (29) Chris-André Nore, 1–1 (34) Fredrik Sørli, 2–1 (48) Terje Kvam Øvstetun

Dommer: Frank Heggestad, Sogndal

Gult kort: Svein-Arne Volle, Jonas Våge og Benjamin Frantzen, alle TMFK, samt ett til Årdal

Tornado Måløy: K. Fosse Elde, H. Myhre, B. Frantzen, M. Stavenæs Refvik, M. Sunde Husevåg, T.-Aa. Pleym Evensen, J. Våge, S. A. Volle, S. Misic, K. Angedal, C.-A. Nore

Innbyttere: F. Mortensen, R. Gotteberg, T. Bakke