– Jeg kommer til å jobbe beinhardt videre, forteller Belden.

34-åringen har nettopp lagt bak seg en innholdsrik helg, for å si det mildt. Hun ble ikke bare kåret til norgesmester i sin vektklasse, men tok også norsk rekord i knebøy (152,2 kilo) og sammenlagt (410 kilo).

– Og jeg har enda mer inne! påpeker Belden, som også legger til:

– Det er gøy å vite at jeg har et enda større potensial.

Les mer om «Likestilt» her.

Har alt på plass

Etter å ha fullført et regionmesterskap og et norgesmesterskap i 2017, samt oppfylt kravene til EM to ganger og VM én gang, er Signe Elisabeth Belden mer enn kvalifisert for opptaket til landslaget i styrkeløft.

I tillegg til å ha oppfylt kravene, har hun også kjempet seg til tittelen som regjerende norgesmester i 63-kilosklassen. Det vitner om en god «søknad» til det norske landslaget.

Signe E. Belden (midten) gikk til topps under helgens norgesmesterskap i styrkeløft. Mesterskapet ble arrangert i Sande i Vestfold. 34-åringen tok også to norgesrekorder.

– Nå er alt i boks. Jeg vil ikke forskuttere noe, men det er ganske sikkert at jeg blir med på laget, sier 34-åringen ydmykt. Ved årsskiftet får måløyværingen vite om hun kommer med på landslaget eller ei.

– Det vil bety alt om jeg kommer med. Jeg har jobbet målrettet og aktivt for dette i to år.

Stadig flere kvinner blir med

Signe Elisabeth Belden er langt fra den eneste kvinnen i Norge som konkurrerer aktivt i sportsgrenen styrkeløft. Til vanlig trener hun ved Gym Stryn, og forteller om en jevn fordeling blant kvinner og menn både i hjemklubben og på landsbasis. Hun forteller også at sporten stadig blir mer populær blant kvinner.

Har egen heiagjeng

Signe Elisabeth Belden fra Måløy synes ikke det er vanskelig å kombinere rollen som styrkeløfter og trebarnsmor.

– Det går veldig greit. Jeg har fire treninger i uka, og de gjennomfører jeg når jeg kan, sier 34-åringen.

Hun er opprinnelig fra Måløy, men har vært bosatt i Stryn de siste årene.

34-åringen har tre barn på henholdsvis tolv, ti og to og et halvt år. Hun fikk først øynene opp for styrkeløfting da hun gikk gravid med sitt tredje barn.

Signe E. Belden er styrkeløfter og trebarnsmor. – Barna mine er kjempestolte, de gliste fra øret til øret under norgesmesterskapet, forteller 34-åringen.

– Jeg begynte så smått med knebøy og markløft for å vedlikeholde kroppen da jeg var gravid. Da jeg hadde født, og var klar til å trene igjen, ville jeg fortsette med styrketreningen.

Det ble starten på Beldens karriere i styrkeløft. Samme år var hun også med på å stifte Stryn styrkeløftklubb.

Belden forteller at hun trives svært godt i sportsgrensen.

– Jeg har alltid vært sterk, men nå har jeg endelig funnet en sport der jeg virkelig får jobbe med kroppen min, og bli så sterk som jeg overhodet kan.