– Noe av det kjekkeste med Seljecup er at det kommer så mange mennesker hit, og at vi får nye venner, sier Mohammed Ali fra Selje.

Sammen med sambygdingene David Hamre, Sigurd Aam Hamre, Kristina Vanessa Austring, Ingeborg Aam Hamre, Oda Wold Haugland og Per Martin Grytting har seljeværingen gledet seg til cupen lenge.

I helgen var endelig ventetiden over, og det var ikke bare fotballen som sto i fokus under den tre dager lange cupen.

– Vi får nye venner, og noen av dem holder vi kontakt med videre, forteller Ali, som begynner å ramse opp hvilke nye bekjentskaper han har gjort seg så langt i cupen.

Flere kamper

Fjordenes Tidende møtte også en jentegjeng fra Hjelle i Eid kommune. Jentene skryter av cupen og synes det beste med helga er at de får kose seg samtidig som de får spille fotball.

– Og så får vi spille så mange kamper, smiler jentene Silje Hjelle, Renate Barvåg Leivdal, Ida Holmøy, Victoria Vedvik Eikeset, Maria Cecilie Nesheim Aardalsbakke, Andrea Vedvik, Maria Hjelle og Øyvor Barvåg Leivdal, som alle spiller for Heia sitt jenter 13-lag.

Mer enn 1.000 spillere

Seljecup tiltrekker fotballspiller og lag fra hele Vestlandet. I år var det rundt 130 påmeldte lag, med en nokså lik fordeling mellom jente- og guttelag. «Cupgeneral» Atle Solheim er fornøyd med påmeldingen, ettersom mer enn 30 ulike klubber deltar. Dette er 24. gang Seljecup arrangeres i bygda.

Det er også andre fra fotballmiljøet i Selje som er fornøyde med folkelivet under cupen. A-lagstrener Marco Tanasic er blant dem som verdsetter Seljecup ekstra mye fordi han mener det bidrar til økt rekruttering i årene fremover.

– Seljecup betyr mye for klubben, og for hele bygda. Det er en stor turnering som gir stor glede for dem som deltar, og som er særlig viktig for de yngste spillerne. Jeg kjenner flere som har deltatt på Seljecup tidligere, og som nå spiller på A-lag. De har mange minner fra turneringene her, sier Tanasic, og legger til:

– Jeg tror Seljecup er med på å bidra til at flere her i bygda blir med videre i fotballen.

Skiftende vær

Det skiftet fra høljende regn via sol til overskyet da Fjordenes Tidende besøkte cupen lørdag, men det vekslende været så ikke ut til å påvirke stemningen nevneverdig.

Fotballgleden var som alltid stor, og heiaropene fra sidelinjene var høye. De unge spillerne storkoste seg med fotballkamper, god mat, hoppeslott og flere andre aktiviteter utenfor banen. Utenom fotballkampene var det som vanlig et innholdsrikt program under cuphelgen, med blant annet arrangement og aktiviteter som hoppeslott, trikseshow og salg av trikseballer, 3er minibane, grillselskap, cupdiskotek og lagledertreff.

Hvert år blir det også lagt ned en enorm dugnadsinnsats fra arrangør Selje idrettslag. Cupgeneral Atle Solheim har flere ganger tidligere uttalt at cupen aldri kunne ha blitt arrangert uten all den frivillige hjelpen idrettslaget får fra bygdefolket i Selje.