– De sjansene mener jeg er store, svarer trener Dan Jøran Hafsås på spørsmål om hvordan han vurderer Eids muligheter til å skape det beste fotballaget i Nordfjord. Det var forgjengerens målsetting.

– Nå har vi tatt innersvingen på Tornado Måløy og den posisjonen skal vi beholde. I tillegg vil vi også forbi Stryn, sa daværende Eid-trener Bjørn Totland til Fjordenes Tidende etter 2014-sesongen. Det har de foreløpig ikke klart, og i årets utgave av Kretsligaen endte Eid ni poeng bak Stryn på tabellen. Nærmere har de ikke vært siden 2011, men det er 27 år siden Eid sist hadde Nordfjords beste fotballag. Siden da har Tornado Måløy, Tornado og Stryn hatt den posisjonen.

Nå mener Dan Jøran Hafsås at tiden kan være inne for et etterlengtet skifte, selv om han understreker at det for Eid i seg selv ikke er noe mål å være best i Nordfjord.

– I år vant vi en kamp mot Stryn for første gang på x antall år, men endte likevel litt for mange poeng bak dem på tabellen. Jeg mener at Stryn ikke nødvendigvis har et bedre lag enn oss, men de er litt bedre rustet i tette kamper hvor erfaring har en del å si. I tillegg har de noen enkeltspillere som er flinke å avgjøre kamper, sier Hafsås. Han frykter heller ikke konkurransen fra det som kan bli et sammenslått Tornado Måløy og Skavøypoll.

– Uansett om de blir slått sammen eller ikke så mener jeg vi kan slå dem, sier Hafsås, som forstår at man ser på mulighetene for å samle fotballen i Vågsøy.

– Det er klart at når to klubber ligger så tett så er det muligheter til å få til noe bra sammen på et A-lag. Samtidig er det litt synd for kampene mot både Tornado Måløy og Skavøypoll er kamper som er kjekke å spille, sier treneren.

Lørdag så han Eid sette punktum for 2017-sesongen med en komfortabel 6-2-seier i Førde. Før kampen var det klart at Eid uansett ville ende på femteplass på tabellen, og treneren mener det preget laget i sesongavslutningen.

– De siste kampene har jeg ikke helt kjent igjen laget i forhold til den måten vi ønsker å spille på. Det er litt for lite tempo i det vi gjør og det mangler litt gnist i spillet vårt.

Det til tross så var nedrykksklare Førde2 ingen målestokk for eidarane som i praksis avgjorde kampen med to scoringer like før pause.

– Det var et greit punktum på sesongen. Jeg synes ikke vi spilte en særlig god kamp, men vi produserte mange sjanser og vant 6–2. Da må man si seg fornøyd, avslutter Hafsås.

KAMPFAKTA

Kretsligaen, menn

Førde2 – Eid 2–6 (1–4)

Mål: 0–1 (13) Kristian Lefdal, 1–1 (18) Sander Hoff Vikum, 1–2 (28) K. Lefdal, 1–3 (42) Muktar Ferej Yassin, 1–4 (45) K. Lefdal, 2–4 (50) Krister Smaadal, 2–5 (64) Sindre Hafsås, 2–6 (85) Kristian Årskog

Dommer: Erlend Nondal Lerem, Kaupanger

Gult kort: Runar Lillestøl Naustdal, Eid, samt to til Førde2

Eid: E.-A. Røysen, A. Hagen Henden, M. Ferej Yassin, H. Haugen, D. Haus, E. Rosø, S. Lefdal, J. Vedvik, S. Hafsås, R. Lillestøl Naustdal, K. Lefdal

Innbyttere: T. Bashay, E. Wik Leite, D. Haus, K. Årskog