– Kan vi begynne å trene snart?

Etter en høstferie uten trening var de ferske håndballspillerne på Skavøypoll United ivrige på å komme i gang med treningsøkten da Fjordenes Tidende var på besøk denne uken.

To måneder etter at vågsøyværingene hadde sin første håndballtrening i Nordfjordhallen er innsatsen og idrettsgleden på topp hos de i ti-tolv spillerne som så langt har benyttet seg av det nye tilbudet.

– Det er en kjempekjekk gjeng å være sammen med og jeg er veldig imponert over hvor fort de lærer, sier lagleder Anita Solberg.

Hun er blant initiativtakerne til Skavøypolls nye håndballag bestående av spillere med nedsatt funksjonsevne.

– Alle kan være med. Det kan være at du har en funksjonsnedsetting eller at du føler at du ikke passer inn på andre lag.

Solberg ønsker seg flere spillere på laget og har kontaktet Selje kommune i håp om å også kunne gi et tilbud til innbyggerne i nabokommunen.

– Det er viktig å føle at man er en del av noe og denne treningen bidrar positivt både fysisk og psykisk for dem som er med. På laget snakker vi mye om hvor viktig det er å holde seg i aktivitet og om det å ha et riktig kosthold, sier Solberg.

Hun jobber innen helse- og omsorgstjenesten i Vågsøy kommune, men er lagleder for Skavøypoll United på frivillig basis. Med seg i støtteapparatet har hun trenerne Morten Hagen og Åse Romuld.

Da vi besøkte laget på trening i Nordfjordhallen denne uken var det stor stas at de nye klubbgenserne hadde ankommet i tide til Skavøypoll Uniteds første lagbilde. Det neste på handlelista er draktsett, for laget skal gjøre mer enn å trene.

– Målet vårt er å være med på det som finnes av kamper og cuper. Å ha det gøy sammen med andre med den samme interessen er litt av motivasjonen for dette tilbudet, understreker Anita Solberg.

I første omgang betyr det at Skavøypoll United skal spille i Gullserien i Sogn og Fjordane sammen med Florø og Førde.

Gullserien er Håndballforbundet Region Vest sitt serietilbud for barn, unge og voksne med funksjonsnedsettelse eller som ønsker et tilrettelagt håndballtilbud. I Hordaland spiller elleve lag i Gullserien og Anita Solberg ser ikke bort ifra at det kan bli turer til nabofylket for Skavøypoll.

10. februar debuterer laget i Gullserien, men neste høydepunkt er likevel ikke langt unna for United-spillerne: Mandag er det nemlig ny trening.