25-årsjubileet for Dansegallaen i fjor kunne vært et egnet tidspunkt for å pensjonere konseptet, men nye medlemmer, mange av dem i ung alder, har gitt korpset helt nytt pågangsmot.

– Vi har fått både ny dirigent og mange nye, unge og dyktige musikere. Nå er vi 31 medlemmer og er et korps i vekst. Vi er godt fornøyde, sier Arve Hjelle i musikklaget.

Fire nye vokalister

Det er ikke bare i korpsrekka det er fornying. I år har musikklaget også fått med seg tre flunkende nye solister: Andrea Santiago Stønjum, Celine Brunsvik Mork og Hans Christian Helgesen.

– Vi kan fort bli 50 stykker på scenen 11. mars, smiler Kjell Gunnar Tennebø.

Musikalsk middagsselskap

Den røde tråden i årets dansegalla er at det ikke er noen rød tråd.

– Vi utfordret egentlig vokalistene våre til å komme opp med en to-tre sanger de liker og har lyst å framføre. Det førte til stor variasjon, og vi har endt opp med alt fra Celine Dion, Andrea Bocelli, Kristina från Duvemåla, Wenche Myhre og Hanne Boel til Jerry Lee Lewis, Marius Müller, Bon Jovi og nyere artister som Amy Winehouse og Meghan Trainor, sier Hjelle, som mener det er spennende å få innblikk i et yngre musikkvalg.

Dansegallaen har i år fått navnet Music Dinner Party.

– Musikk som passer til å etterfølge en bedre middag, smiler Hjelle, og forsikrer om at kvelden vil bli lagt opp som før med mat og bespisning først, så konsert og til slutt dans med Vassverkgutane.

– Og dette er en hellokal produksjon, inkludert lyd og lys. Folk er utrolig dyktige, så vi foretrekker å bruke lokale.