Konserter, marked, vikingleir, historiske vandringer, foredrag og aktiviteter på Seljesanden er bare noe av det som folk kan få med seg i Selje under Sunnivafestivalen. Som navnet på festivalen tilsier er det legenden om den hellige Sankta Sunniva som står i fokus når arrangørene inviterer til folkefest i bygda.

– Vi vil jo gjerne ære Sankta Sunniva, som har hatt sine siste dager på Selja, sier festivalkoordinator Bettina Vick.

Hun trekker fram konserten med Helgesenkoret i Selje kyrkje lørdag som en av hovedattraksjonene under festivalen. Koret gjenopptar suksessen fra Seljemunnamessa i 2015, da de for første gang fremførte historien om Sankta Sunniva gjennom sang.

Trekkplaster: Kirkekonserten med Helgesenkoret blir pekt ut som en av hovedattraksjonene under festivalen.

– Konserten er bygget opp rundt det kjente sagnet om Sankta Sunniva. Skuespiller Idun Losnegard vil lede publikum gjennom historien og konserten, forteller Paul Jacob Helgesen i koret.

Koret skal synge alt fra gregoriansk munkesang til nyere popmusikk, og har med seg et fullt band på scenen. Kombinasjonen av historiefortelling og musikk vil gi publikum en opplevelse utenom det vanlige.

– Det er kanskje ikke helt det folk har opplevd i kirka før, sier Helgesen, som legger til at den mer enn 1.000 år gamle legenden om Sankta Sunniva er minst like aktuell i dag.

– Hvis man reflekterer over det, ser man at det er like aktuelt i dag. Det handler om en sterk kvinne som tok et valg om å flykte. Det handler også om at folk skal være fri til å tro det man vil tro. Og selv om alvorlige temaer blir tatt opp, er det og en konsert med et «glimt i øyet», sier Helgesen.

Historien: Søndag kan man få med seg fire ulike foredrag på Doktorgården i Selje, blant annet ett om opphavet til nordfjordinger.

Lørdag blir det også to andre konserter i Selje. På dagen er det planlagt en stor utendørs konsert i parken med flere lokale musikere involvert, samtidig som markedet pågår ved prestegården i Selje.

Lørdag kveld, etter kirkekonserten med Helgesenkoret, skal bandet Irish Vikings stå på scenen på Samfunnshuset i Selje. Der vil det også bli mulighet for å kjøpe betasuppe og smake på ølet «Selja» fra Kinn Bryggeri, som for øvrig er brygget for anledningen.

Selve lanseringen blir imidlertid utsatt til en annen helg. Utenom konsertopplevelsene, historiske vandringer, vikingleir, marked og foredrag har man og mulighet til å være med på en rekke aktiviteter på Seljesanden, som blant annet yoga, kajakk, SUP og dykking.

– Det blir en folkefest, oppsummerer festivalkoordinator Bettina Vick.