Jørn Trollebø Kvalheim har i ukesvis vært favoritt til å vinne Idol. Nå tror Ole Evenrud at sjarmøren fra Måløy vise frem nye sider av seg selv for klare finaleplass.

– Jørn var ikke favoritt da Idol startet, men har de siste ukene etablert seg som en favoritt hos tenåringene som sitter i hjemme i sofaen og stemmer. Han er en kjekk gutt med en folkelig roots-stil som Norge digger. Det i seg selv kan være nok til å gå til å vinne Idol, men jeg er litt i tvil, sier musikkprodusent og tidligere Idol-dommer Ole Evenrud.

Han råder Jørn til å vise frem sine unike sider.

I fredagens papirutgave av Fjordenes Tidende kan du lese mer om hvilke to sanger Jørn skal framføre under fredagens sending av Idol.

Fra å være både publikum og bookmakerens favoritt i lang tid, kan det se ut som Trollebø Kvalheim nå må kjempe med nebb og klør for å klare en finaleplass, tror Comeon.

– Jørn er sjarmerende kar som det er lett å like. Og det har fungert veldig bra for ham til nå. Da dommerne valgte å redde Chinook Lamers fra utstemming for to uker siden, gav de imidlertid TV-seerne et klart signal om at det var på tide å ta artistkvalitet på alvor. Og skal en dømme etter spillmarkedets reaksjon, er det Jørn dette har gått mest utover. Fra å være favoritt til Idol-seieren ligger det nå an til at han må krige med Anniken Høve om å overleve helga. Jeg håper virkelig han drar frem ett ess fra ermet, forteller Stian Røsvik Bjørstad, spillanalytiker i Comeon i en pressemelding fra selskapet.

Musikkjenner Ole Evenrud tror Jørn kan redde seg ved å vise frem nye kvaliteter på oppløpssiden.

– Mot slutten av Idol, spisser det seg veldig til kvalitetsmessig. Da er det viktig å vise frem de beste og mest særegne sidene ved seg selv som artist. Hvem har det lille ekstra? Chinook og Anniken Høvde har større særpreg som artister, men Jørn er en go´gutt og jeg er spent på hva han kan overraske med nå på oppløpssiden smiler Ole Evenrud.

Vinneroddsen fra Comeon:

Chinook Lamers: 2,55

Ingvar Olsen: 2,75

Jørn Trollebø Kvalheim : 3,50

Anniken Høve: 4,75

Fjordenes Tidende vil oppdatere fjt.no etter fredagens resultater.