Da Jørn Trollebø Kvalheim (23) var liten startet familien en allsangtradisjon i bilen for å få en litt mer behagelig tur.

Det norske folk har sett ham på TV fredag etter fredag. Måløyværingen Jørn Trollebø Kvalheim imponerer stadig i sangkonkurransen Idol. Men interessen for musikk har vært synlig siden han var liten.

– Musikk har vel vært med meg hele veien, sier Jørn.

Og nettopp på veien fant foreldrene hans ut at musikk var et fint virkemiddel for å roe den unge gutten og lillesøsteren Julie i baksetet under bilturer på vei til Oslo.

– Jeg var ganske urolig, og da fant mamma og pappa ut at de måtte sette på musikk som vi kunne. Da sang vi hele veien til Oslo og var helt rolige.

Mamma Janette printet til og med ut sangtekster og laget sangperm. Så satt hun i midten i baksetet slik at alle kunne synge sammen.

– Jeg husker ikke hvor gammel jeg var da det begynte, kanskje tre-fire år, mimrer Jørn.

Les resten av sakene og se flere barndomsbilder i fredagsutgaven av Fjordenes Tidende.

Denne fredagen står Jørn på scenen igjen som en av de fem beste i årets Idol. I kveld er det filmaften for Idol og Jørn skal synge "Walk" av det amerikanske rockebandet Foo Fighters. Det er andre gang han synger en sang av dette bandet i finalerundet, og sist det skjedde tok dommerene helt av.