– Det er imponerende hva en har fått til i Måløy, mener Erik Viervoll som har over 10.000 Elvis-CD-er og en helt unik dress.

Under Elvisfestivalen vises filmen Blue Hawaii, der en ser Elvis under en bryllupsscene pent antrukket i en hvit og rød dress. Den ikoniske dressen Presley brukte, befinner seg i Norge hos den ihuga Elvis-fansen Erik Viervoll, som lar seg imponere av Elvisfestivalen.

– Jeg ble imponert over hva et lite tettsted som Måløy har greid å stable på beina. Butikkene var pyntet, scener i gatene med opptredener, konsertene på kveldstid. Og kirkekonserten var jo veldig fint, sier Viervoll om første utgave av Elvisfestivalen.

Nå frister det med et gjensyn.

– Egentlig hadde jeg lyst å tilbringe siste ferieuke på hytta, men jeg ble så imponert av Elvisfestivalen at jeg tror nesten jeg må komme opp igjen, ler han.

Blir aldri lei av Elvis

Dressen fra filmen Blue Hawaii befinner seg altså i Norge hos Erik Viervoll.

– Elvis giftet seg jo også i det private liv, men de blekner i forhold til bryllupsscenen til Blue Hawaii, ler Viervoll som har vært en ivrig Elvis-samler i rundt 50 år.

Dressen ble kjøpt i 2008 på en auksjon, men selve fascinasjonen med Elvis starta da Viervoll var 11 år og kjøpte sin første Elvis-plate.

– Men jeg blir jo aldri lei. Når du først har oppdaget Elvis, så blir han liksom værende der under huden, sier Viervoll som også har besøkt Graceland.

En sterk formidler

Ikke bare har Viervoll dressen, men han har også sett The King på scenen i USA.

– Jeg er ingen pilegrimsfarer, men jeg bruker sikkert mer enn nok penger på Elvis som hobby, flirer han og sier at det var fire show i Las Vegas.

– I den perioden prøvde jeg å bli litt voksen, så jeg var ikke så oppslukt i det da. Kanskje om jeg var mer ihuga hadde opplevelsen vært sterkere. Men jeg trøster folk ved å si at de kan oppleve Elvis like sterkt i sin egen stue som i salen. Elvis er en så sterk formidler at du kjenner det både fra stereoanlegget og fra scenen, sier han og mener Elvis var i stand til å berøre mennesker gjennom hele sin 23 år lange karriere.