Med rundt 380 andre personer om bord i båten flyktet Salah Ahmad Abdullah med kone og to små barn fra Libya til Europa.

43-åringen, som opprinnelig er fra Alipoo i Syria, sto fredag foran et publikum på rundt 200 personer og fortalte om sin egen families dramatiske flukt fra Libya til Italia.

Det var i anledning «Den store dugnaden» i Samfunnshallen at Salah sto fram med sin historie.

Inntektene fra støttekonserten går til å hjelpe flyktningene i Middelhavet.

Uten mat og vann i 14 timer

Salah kom til Norge i 2014, og forteller at han synes det er viktig at så mange som mulig får muligheten til å unngå det samme marerittet som han og familien gikk gjennom for å komme seg vekk fra urolighetene i Libya og til fred i Europa.

Under støttekonserten i Samfunnshallen fortalte Salah at familien måtte sitte om bord i den overfylte båten i 14 timer, uten tilgang til verken vann eller mat. Etter å ha kommet til Italia dro familien videre til Norge.

Denne turen tok seks dager totalt. Salah er i dag veldig takknemlig for å ha kommet til Norge, og fortalte under støttekonserten at han ønsker å være en ressurs i det norske samfunnet, og at han setter pris på det Vågsøy kommune har gjort for familien etter at de flytta til Måløy tidligere i år.

– Et smil betyr mye

Innimellom de musikalske innslagene under «Den store dugnaden» fikk også flyktning- konsulent Geir Nygård fortelle om hva kommunen gjør for å integrere flyktninger, og hva man kan gjøre for å hjelpe til under denne prosessen.

– Det er ikke så mye som skal til. Si hei, inviter dem med i trimløypa eller på en kopp kaffe, sa Nygård under konserten.

Flyktningkonsulenten roser arrangementet og initiativtakere Monica og Oliver Mulelid-Tynes. Ekteparet har planlagt og iverksatt ideen om en støttekonsert på kun én måned.

Og fredag kveld kunne arrangørene puste lettet ut etter et vel gjennomført arrangement i Samfunnshallen i Vågsøy.

Målet er å samle inn 50.000 kroner som skal dekke transportkostnadene for å frakte en lastebil med ti tonn klær ned til en flyktningleir i Hellas. Det lokale næringslivet har også bidratt under innsamlingen.