Som et bidrag til grunnlovsjubileet 2014 fremførte Ola B. Johannessen Ibsens Terje Vigen på NRK2, direkte fra Riksforsamlingsalen på Eidsvoll. Søndag fremførte han samme dikt i Atelier Amdam i Selje.

Kjell Stig Amdam og Grethe Berge holdt åpent hus i Atelier Amdam søndag ettermiddag, i forbindelse med avslutningen av sesongen i galleriet.

Cirka 30 personer møtte opp og fikk oppleve Ola B. Johannessen som med stor innlevelse framførte Terje Vigen, med storhavet og Selja som naturlige kulisser i bakgrunnen.

Johannessen fortalte at han og Amdam har vært venner i snart 40 år.

– Da jeg spurte om jeg kunne bidra med noe, sa Kjell Stig straks Terje Vigen, sier Johannessen.

Henrik Ibsens episke dikt blei første gang publisert i 1862. Ola B. Johannessen framførte de 43 versene med stor innlevelse – og uten manus.

Siste åpningsdag

– Selje kommune ligger på jumboplass når det gjelder kulturmidler. Men vi har levert hver eneste dag i heile sommer, og vi gir oss ikke. Nå skal vi ha ferie, og nye utstillinger, og så får vi se hva det blir til her neste år. Grete har malt 25 bilder som skal stilles ut i Bergen. Og så blir det jubileumsfeiring. Grethe blir 80 år, tro det eller ei, og det skal feires i Baroniet i Rosendal, sa Kjell Stig Amdam, som sjøl snart fyller 75.

Takket for støtten

Amdam brukte anledninga til takke sin gamle venn for framføringa og retta også en takk til alle venner av galleriet, og alle som støtter opp om et aktivt kulturliv i Selje.

Ola B. Johannessen har i over 50 år spilt og iscenesatt ved de fleste norske scener og ved Gøteborgs Operan. Han har vært teatersjef ved Rogaland Teater (1994–97) og Trøndelag Teater (1979–84 og 1997–2000).

Som frilanser har han sammen med forskjellige musikere og sangere produsert og fremført litterære forestillinger bygget på dikt av flere norske forfattere.