På torsdag kan kontrakten om et Skanska-nybygg bli signert.

Onsdag forrige uke deltok Vågsøy-ordfører Kristin Maurstad (Ap), varaordfører, leder for oppvekst og kultur, Edvard Iversen, Frode Kupen, rådmann og ungdomsskole-rektor Kåre Bakke på et møte med Skanska i Florø, der de fikk presentert hvor langt Skanska er kommet på ungdomsskolen.

– Skissene er begynt å bli bra ferdige, forteller Maurstad og sier at det er denne presentasjonen som vil bli gitt på torsdagens formannskapsmøte.

Anbefaler godkjenning

Formannskapet skal så vurdere om de ønsker å godta kontrakten med Skanska om byggingen av ny ungdomsskole på Gotteberg. I Vågsøys økonomiplan 2015–2018 står ungdomsskoleprosjektet oppført med en total ramme på 160 millioner kroner. Kontrakten Skanska på framlegger formannskapet til vurdering er et nybygg til en pris av 122.831.674 kroner.

Videre får formannskapet fullmakt til å vurdere om idrettsbygget skal rehabiliteres innenfor en ramme på i overkant av 6,6 millioner kroner.

– Rammen er fortsatt den samme på 160 millioner kroner, men så kan det komme ekstra kostnader om en opp- graderer idrettsanlegget, sier Maurstad og legger til at rådmannen sin innstilling anbefaler at en godkjenner kontrakten og setter i gang med arbeidet.

– Men hva som skjer politisk på formannskapsmøtet, kan jeg ikke kommentere, sier hun.

Må se på økonomiplanen

Vågsøy Arbeiderparti har tidligere uttalt at de er frykter bygging av ny ungdomsskole kan gå på bekostning av andre skoler i kommunen. Partiet har også tidligere uttalt at en bør kvalitetssikre og vurdere anbud for rehabilitering og nybygg av ungdomsskolen.

Dette ønsker ikke Maurstad å kommentere nå, men henviser til partileder Frode Kupen. På spørsmål om partiet ville kreve anbud på rehabilitering, svarte Kupen fredag at de først måtte se på økonomiplanen, men at de jobber med saken.

– Vi har nettopp fått et nytt kommunestyregruppe på plass, så vi er litt i oppstartsfasen. Vi kan ikke si så mye før vi har hatt en del møtevirksomhet.

Mandag fikk ikke Fjordenes Tidende kontakt med Kupen for å høre om de hadde fått sett nærmere på økonomiplanen.