Hjemme får de nybakte brødene hans alltid terningkast 6, men det gjenstår å se om ordføreren også kan elte noe godt mellom nord- og sørsiden i kommunen.

– Jeg er rasende flink til å bake brød. Datteren min gir meg terningkast 6 hver gang, smiler ordfører Stein Robert Osdal (KrF).

Men i tiden fremover blir det ikke bare hjemme på kjøkkenet at ordføreren må prestere. Målet er nemlig å få samarbeidet mellom nord- og sørsiden i kommunen til å smake minst like godt som de halvgrove brødene han baker til familien.

– Jeg skal ha hele kommunen i fokus, og jeg tenker at det er irrelevant hvor man bor. Personlig ser jeg heller ikke på nord- og sør-fordelingen som et problem, sier Osdal, som selv er bosatt på Flatraket helt sør i kommunen.

Vil unngå 9–8 konstellasjon

Denne uken startet Selje-politikerne budsjettforhandlingene for 2016, og Osdals mål er å få et budsjett som flest mulig kan bli enige om.

– Jeg håper vi kan unngå den 9–8 konstellasjonen som har vært tidligere, sier ordføreren og viser til høstens kommunestyrevalg, da ni representanter, flesteparten fra sørsiden av kommunen, stemte ham fram som ordfører.

De resterende åtte var for det meste fra nord-siden og besto av politikere fra Frp, Sp og Høyre.

– Men erfaringen etter én måned i ordførerstolen er at det politiske klimaet er godt. Det er et samstemt fokus på å få kommuneøkonomien på rett kjøl, samtidig som politikerne vil få til næringsutvikling og et større fokus på reiseliv og turisme, understreker Osdal.

– Jeg er veldig optimistisk til denne fireårsperioden. Vi er et godt team, legger han til.

Ordføreren er også opptatt av at politikerne ikke skal drive en såkalt «postkasse-politikk» i et kommunestyre der flertallet av representantene er fra bygdene på nord-siden av den langstrakte kommunen. Og han har tidligere sett postkasse-politikk både på nord- og sørsiden.

– Min filosofi er at man søker enighet, men at man samtidig har respekt for ulike synspunkt. Og det er en filosofi jeg kommer til å leve etter, også som ordfører, legger han til.

For å få et enda bedre samarbeidsklima har Osdal nå starta med å invitere de ulike gruppelederne til individuelle møter.

– Formålet er som nevnt å gjøre samarbeidet enda bedre. Det er jeg positivt innstilt på, sier Osdal.

KrF-politikeren ble valgt som Seljes nye ordfører i september, og legger ikke skjul på at månedene etter at han overtok ordførersetet fra Ottar Nygård (Tvp) har vært travle.

Hjemme får de nybakte brødene hans alltid terningkast 6, men det gjenstår å se om ordføreren også kan elte noe godt mellom nord- og sørsiden i kommunen.

– Det er mye som er veldig utfordrende og spennende i denne jobben, sier Osdal og viser til Stad skipstunnel som svært engasjerende ettersom Selje er vertskommune for et omfattende nasjonalt prosjekt.

– Vi driver aktiv lobbyvirksomhet mot regjering og storting. I tillegg har Kystverket sitt arbeid gående med å kvalitetssikre og kartlegge prosjektet. Han er også opptatt av synergiene av skipstunnelen, og at bruken av massene for eksempel kan gi viktige næringsareal og kaier.

Som resultat av tunnelen håper han også å se økt turisme.

Utenom det nasjonale prosjektet er også Osdal opptatt av å bli kjent med skoler, barnehager og næringsliv i kommunen.

– Dette blir mitt første fokus, og jeg kommer til å reise mye rundt i kommunen den første tiden, sier han.