Det ønsker den nyansatte lensmannen å forandre.

– Jeg mener at synlig politi i trafikken er med på å forebygge ulykker, og steder der politiet er fraværende kan det motsatte fort oppstå, sier lensmann Kjetil Drange etter den tragiske dødsulykken langs Fv. 618 ved Røyrvikneset, nord for Flatraket i Selje kommune.

– Ulykkesutsatt område

Lensmannen understreker at antall kontroller langs veistrekningen nødvendigvis ikke har noe med denne hendelsen å gjøre, men at det generelt sett er et behov for synlig politi langs veiene i Selje.

– Det er et ulykkesutsatt område, med smale veier og dårlig gatebelysning. Det har også vært andre dødsulykker på den veistrekningen, sier Drange og legger til:

– Men vi har mange av den type veier her i distriktet. Derfor er det viktig at politiet er ute på veiene i større grad enn hva vi har vært før.

Kun fire biler kontrollert

I slutten av oktober ble det holdt en trafikkontroll i Selje sentrum, der 21 biler ble kontrollert. Men i forkant av denne politikontrollen hadde politiet kun registrert fire kontrollerte kjøretøy i kommunen så langt i 2015, som Fjordenes Tidende tidligere har omtalt.

Og med kun 25 kontrollerte kjøretøy for 2015 ligger Selje langt nede på statistikken sammenlignet med nabokommunene Vågsøy, Eid og Vanylven.

I Vågsøy hadde politiet på samme tid kontrollert 1.015 kjøretøy, mens Eid-politiet hadde stoppet rundt 500 biler. I Vanylven var tallet 200. Stryn toppet statistikken i Nordfjord med oppimot 2.300 kontrollerte kjøretøy i 2015, da Fjordenes Tidende presenterte statistikken i slutten av oktober. Dette er utenom tall fra Utrykningspolitiet.

– Men det kan også være snakk om feilrapporteringer, har regionlensmann Tormod Hvattum tidligere uttalt om tallene for kontroller i Selje.Kjetil Drange forteller til Fjordenes Tidende at politiet i Selje generelt sett har et ønske om å bli mer synlige på veiene.

– Tror du folk øker farten når de sjelden ser politiet på veiene?

– Jeg er overbevist om at synlig politi er med på å forebygge, svarer Drange.