Varaordfører Nils Myklebust (Sp) er skuffet og overrasket over at Arbeiderpartiet nå sier ja til byggingen av en ny ungdomsskole i Måløy.

- Det er klart vi er skuffet. Det er ikke noe mer å si, sier Nils Myklebust kort tid etter å ha fått beskjeden om at det ble klart at de som ønsker å rehabilitere Vågsøy ungdomsskole er i mindretall.

Arbeiderpartiets valg om å støtte et nybygg betyr at det vil være det som etter all sannsynlighet blir vedtatt i kommunestyret 10. desember.

Samarbeidspartiene har brukt de siste ukene på å utrede om en rehabilitering av skolen ville være billigere enn Skanskas nybyggprosjekt.

I et møte på rådhuset tirsdag hvor alle parti i kommunestyret stilte med to representanter, gikk Myklebust (Sp) langt i å antyde at konklusjonen var at en rehabilitering ville være billigere. Det samme gjorde Frp, tverrpolitisk liste og Rødt. De støttet seg blant annet på rådene til arkitekten Odd Sørhus fra Fortunen Arkitekter, som stått bak prosjektet med en ny ungdomsskole på Sandane.

- Vi har sagt at vi skulle jobbe fram et alternativ til nybygg og det har vi gjort. At Arbeiderpartiet ikke ville være med på det får de svare for, men det er overaskende at de har tatt et annet standpunkt enn det de hadde i går, mener Myklebust.

I møtet tirsdag kveld fortalte Frode Kupen (Ap) at de fremdeles ikke var sikre på hva de ville velge av nybygg og rehabilitering. Han forklarte at de jobbet med to ulike budsjettforslag der det ene inkluderte et nybygg på Gotteberg og det andre en rehabilitert skole.

Kupen understreker derimot overfor Fjordenes Tidende at de har på egen hånd jobbet med nybyggingsprosjektet. Han forklarer at antydningene om hva rehabiliteringsbudsjettet ville ende på først ble fremlagt for Arbeiderpartiet i går og at det gjorde det klart for partiet at de ikke kunne støtte en rehabilitering. En besparelse på over 40 millioner kroner ble nevnt fra samarbeidspartiene med valg av rehabilitering i stedet for nybygg tirsdag.

Onsdag morgen kom altså nyheten om at Arbeiderpartiet mener kommunen bør signere kontrakten med Skanska om et nybygg på Gotteberg.