Regjeringen forslår en økning på 200 millioner kroner i statsbudsjettet til å dekke ekstra kostnader knyttet til skader etter skred, ekstremvær og tunnelbrann på riksveinettet.

– Regjeringen gjennomfører en ekstraordinær vekst i vegvedlikehold. En kraftig vekst i bevilgningene de siste to årene har ført til bedre vedlikehold og en reduksjon i vedlikeholdsetterslepet på riksvegene. Nå styrkes bevilgningene ytterligere for å dekke ekstrautgifter som følge av større skader etter skred ras og andre uventede hendelser. Slike hendelser skal ikke gå utover våre ordinære vedlikeholds- og investeringstiltak, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen i forbindelse med at regjeringen foreslår en økning på til sammen 280 millioner kroner over statsbudsjettet for 2015.

Av den foreslåtte økningen skal 200 millioner kroner gå til å dekke ekstra utgifter knyttet til skader etter skred, ekstremvær og tunnelbrann på riksveinettet. 35 millioner kroner går med for å reparere skader i E16 Gudvangatunnelen i Sogn og Fjordane, etter brannen i august i år.