Framflyt-gjengen ser fram til å ønske rekordmange elever velkommen til den neste konferansen i januar.

– Under arrangementet kan folk se hvilke muligheter som finnes i hjemkommunen og områdene rundt, sier Caroline Gjerde Lillebø i ungdomsbedriften Framflyt ved Måløy vidaregåande skule.

I januar skal Lillebø og resten av Framflyt ta imot rundt 600 elever til konferansen, der flere lokale bedrifter vil være på plass for å snakke om arbeidsmulighetene som finnes i området.

Lokale bedrifter deltar

Blant annet skal Paneda, Kraftstasjonen, Frequency og VideoNor delta under konferansen. Der skal de ha egne stands, i tillegg til at et par av selskapene skal holde egne presentasjoner for ungdommene.

Les også:

Framflyt er en konferanse som fokuserer på Sogn og Fjordane og arbeidsmulighetene i det lokale næringslivet. Den er ment for å inspirere ungdommen til å satse lokalt.

Konferansen blir hvert år arrangert av ungdommer både fra andre- og tredjeklasse ved Måløy vidaregåande skule. I år er det rundt 40 elever, med 3STA som hovedgruppe og elever fra 2STA som hjelpere, som står for arrangementet.

Fikk lære om næringslivet

Odd-Erik Hopland Aare er daglig leder for Framflyt, og videregåendeeleven sier han selv ønsker å satse lokalt en dag.

– Først skal jeg ut for å studere og se hvilke muligheter som finnes for meg. Men det kjekkeste hadde vært å komme tilbake og lage arbeidsplasser for andre, sier Hopland Aare, som ønsker å studere noe innenfor markedsføring og salg.

Ungdommene bak Framflyt sier at forarbeidet med konferansen ikke bare har lært dem mye om arbeidsmarkedet i kommunen, men at det også har gjort at de har blitt kjent med mange bedrifter de tidligere ikke visste om.

– Det har vært veldig spennende å bli bedre kjent med bedriftene og hva de gjør. Jeg visste for eksempel ikke hva Frequency eller Paneda drev med, men nå vet vi at det de driver med er kjempespennende. Vi visste heller ikke hvor store Paneda faktisk er, forteller Sofie Færestrand i Framflyt.