20 prosent av befolkningen i Sogn og Fjordane har mottatt en selfie som noen har tatt mens de kjører bil, viser en undersøkelse fra Gjensidige. Selskapet er bekymret for utviklingen.

- Vi ønsker at både nisser og folk flest i Sogn og Fjordane skal komme trygt hjem til jul, fastslår Arne Voll som er informasjonssjef i Gjensidige.

Undersøkelsen viser også det nedslående resultatet at hele halvparten av dem under 24 år har mottatt denne type selfier, ifølge en pressemelding.

- Dette er bekymringsfullt. Et lite øyeblikks uoppmerksomhet kan være nok til at det går galt, sier Voll. Det er dokumentert at mange liv har gått tapt i trafikken på grunn av mobilbruk under bilkjøring. Fra 2005 til 2013 omkom 29 nordmenn i trafikken som følge av mobilbruk i bil, ifølge Statens vegvesen

Selfie bak rattet kommer i tillegg til mye annen farlig mobilbruk i bil. Eksempelvis bruker en av tre under 24 år sosiale medier mens de kjører, viser undersøkelsen gjennomført av Ipsos for Gjensidige.

- Alt dette viser en urovekkende utvikling. Mye av forklaringen er at vi kontinuerlig bruker mobilen, og dessverre har bilkjøring ikke blitt et fristed, sier Arne Voll.

Mange vil si at det skjer ikke meg, men hver eneste dag skjer det mange nestenulykker, og mørketallene er store. De fleste innrømmer ikke at de satt med «hodet i mobilen» da det smalt.