Morten Hagen (H) mener han hadde flere grunner for å legge opplæringssenteret til Firda Canning i stedet for Måløy Brygge.

- Det er selvsagt huseier selv som må bestemme aktiviteten i Måløy Brygge, men det har vært et klart ønske fra folk som har kontaktet oss at Måløy Brygge skal være for butikker og det er også et stort potensiale for større butikker i 2. etasje i Måløy Brygge. Kommunen bør ikke selv ta beslag på gode foreteningslokaler midt i sentrum, sier Morten Hagen (H).

Han fremmet dermed endringsforslaget som i stedet legger Vågsøy opplæringssenter, som blant annet skal brukes som voksenopplæring for flyktninger, til Firda Canning nord i Måløy sentrum.

- Av tegningene vi har fått ser vi at det kan bli et veldig fint opplæringssenter i Firda Canning samtidig som at det er potensiale for å videreutvikle det bygget med andre ting, sier Hagen.

Han viser også til at Firda Canning Co AS sitt tilbud var noe billigere enn Måløy Brygge. I saksutredningen kommer det frem at å leie Firda Canning vil koste kommunen 862.500 kroner eks. mva. årlig, samt 10.000 kroner i fiberkostnader. Måløy Brygges tilbud var på 915.000 kroner eks. mva. årlig.

Argumentet om at Måløy Brygge ligger nærme rådhuset og Skram skole, mener Hagen ikke kan brukes.

- Det er 200 meter til Firda Canning til rådhuset. Samtidig går det en stikkvei like over Firda Canning som fører til Gate 2 og da er man nesten oppe på Skram allerede.

Morten Hagens forslag ble støttet av Therese Sæbøe Strand (H), Anett Berg (H), Nils Myklebust (Sp), Edvard Iversen (V), Einar O. Midtbø (tverrpolitisk) og Sølvi Grov (Frp). Det ble dermed vedtatt mot stemmene til ordfører Kristin Maurstad (Ap) og Frode Kupen (Ap) og er innstillingen til kommunestyret som avgjør saken 3. mars.