Narkotika stod for dei fleste av oppdraga til politiet. Politiet opplyser at få lagar bråk ut frå kor mange som er på festivalen.

– Alle narkotikasaker er alvorlege, og sjølv om det ikkje er snakk om store mengder i kvart tilfelle gir det grunn til bekymring at omfanget er så omfattande. Og vi har sikkert berre sett toppen av isfjellet, seier Eid-lensmann Tormod Hvattum.

På festivalområdet vart totalt 21 personar tatt med narkotika fredag og laurdag. Det vart gjort beslag av hasj, marihuana, amfetamin, kokain, rivotril og sobril.

– At det var desse narkotikatypane vi fann var omtrent som forventa, seier Hvattum.

– Har de registrert kjøp og sal av narkotika på festivalområdet?

– Det kan vi foreløpig ikkje seie noko om.

Hvattum understrekar at trass beslaga, så bør Malakoff Rockfestival på ingen måte få eit stempel som ein festival kor det finst mykje narkotika.

– Dette er småsaker og noko vi forventa på førehand, seier lensmannen.

Politiets Malakoff-logg

Fredag kveld

19.15: En mann i 30-årene var overstadig ruset og ble satt i fyllearresten.

21.00: En ruset mann i 20-årene ble satt i fyllearresten etter ordensuro og forulemping av politiet.

21.17: En mann i slutten av tenårene ble sendt til legevakta for kontroll etter å ha blitt slått til av en navngitt mann.

22.30: En mann i 20-årene ble meldt for urinering på offentlig sted.

23.19: En kvinne i 20-årene ble meldt for drikking på offentlig sted.

23.49: En ruset mann i 30-årene som gikk langs rv. 15 mellom Nordfjordeid og Haugen ble kjørt hjem av politiet.

I løpet av kvelden: Seks menn i 20-årene og to menn i 30-årene er mistenkt for bruk og besittelse av narkotika (hasj, amfetamin og rivotril) og er bortvist fra festivalområdet. Alle er anmeldt.

00.08: En ruset mann i slutten av tenårene ble først vist bort fra festivalområdet grunnet ufin oppførsel og senere satt i arresten for ikke å ha fulgt pålegget.

00.36: Politiet kom over en ruset mindreårig ungdom. Foreldrene ble varslet.

03.37: Politiet registrerte bråk ved en serveringsbod utenfor festivalområdet. En mann i 50-årene ble anmeldt for ikke å ha oppgitt personalia til politiet.

04.58: Noen unge damer hadde låst seg inne i varerommet på en bil og bilbergerne måtte i aksjon for å hjelpe disse ut.

Lørdag kveld

19.26: Ein mann i 20-årene er mistenkt for bruk av narkotika (kokain og marihuana). Mannen ble kastet ut av festivalområdet og anmeldt.

19.31: Tre menn i 30-årene er mistenkt for bruk av narkotika (hasj). Alle tre ble kastet ut av festivalområdet og anmeldt.

20.37: Ein mann i 30-åra er mistenkt for bruk og oppbevaring av narkotika  (amfetamin, kokain og marihuana). Mannen ble kastet ut av festivalområdet og anmeldt.

21.27: Ein mann i 20-åra er tatt for bruk av narkotika (marihuana, sobril). Mannen ble kastet ut av festivalområdet og anmeldt.

23.40: Ei rusa tenåringsjente ble tatt hånd om av Røde Kors før foreldrene hentet henne.

00.05: Tre menn i 20-åra er mistenkt for bruk av narkotika (marihuana). Alle ble kastet ut av festivalområdet og anmeldt.

01.13: En mann i 20-åra er mistenkt for bruk av amfetamin. Mannen ble kastet ut av festivalområdet og anmeldt.

01.53: Ein mann i 30-åra er mistenkt for bruk og oppbevaring av narkotika (amfetamin, hasj). Han var overstadig berusa og ble tatt hand om av helsepersonell. Mannen er kastet ut av festivalområdet og anmeldt.

02.14: Tre menn i slutten av tenåra er mistenkt for å ha brukt et brannslukkingsapparat utover folk.

02.58: To menn i 20-åra er mistenkt for bruk av narkotika (hasj). Begge er kastet ut av festivalområdet og anmeldt.