Coast Seafood noterte seg for rekordomsetning i 2015.

Det er nettstedet ilaks.no som melder at Måløy-selskapet i fjor omsatte for drøyt 3,3 milliarder kroner - knappe 300 millioner kroner mer enn året i forveien som var den høyeste noteringen til da.

Av rekordomsetningen i 2015 sitter Coast Seafood igjen med et resultat etter skatt på 47,9 millioner kroner.

– Coast er fortsatt ett av de mest solide selskapene i næringen med en egenkapital på 382 millioner kroner, tilsvarende en egenkapitalandel på 59 prosent. Den helt unike handlefriheten dette gir oss finansielt vil vi aktivt bruke for å styrke vår posisjon i markedet fremover, sier administrerende direktør Sverre Søraa til ilaks.no.

Ifølge en liste som nettstedet har utarbeidet var Coast Seafood den norske lakseeksportøren med tredje høyeste omsetningen i 2015, bak Hallvard Lerøy og Ocean Quality.

– Fokuset vårt er å drive verdiskaping og innovativt markedsarbeid for våre partnere. I tillegg ser vi at kundene våre ønsker uavhengige aktører som et alternativ til store vertikale systemer som stadig viser vilje til vekst. Vi kommer til å satse videre på små, mellomstore og store familieeide oppdrettsselskap som kan levere riktig kvalitetsfisk til våre kunder, sier Søraa.