MVS-elever fra Selje har en smal og kronglete skolevei. Denne uken fikk de sammen med resten av elevene ved den videregående skolen lære om trafikksikkerhet.

– Det er veldig bra at man setter fokus på trafikksikkerhet. Det viser hvor galt det faktisk kan gå i trafikken, sier Louise Drageseth fra Selje.

Se hele bildeserien fra trafikksikkerhetsdagen her.

Hun var en av 120 elever ved Måløy vidaregåande skule som onsdag denne uken fikk lære om trafikksikkerhet. Drageseth pendler fra Selje til Måløy med buss hver dag.

– Det er jo noen veldig brå svinger på strekningen, sier hun og legger til at hun ser fordelene ved å bruke bilbelte i bussen.

Johanna Utvær fra Barmen synes også det er viktig med en trafikksikkerhetsdag på skolen.

– Det var veldig lærerikt og bra opplegg. Vi lærte mye om hvorfor det er viktig å bruke bilbelte og sånn, sier Utvær.

Ungdom er en risikogruppe

Inspektør Reidun Tryggestad i Statens vegvesen forteller at ungdom fra 16 til 24 år er den mest utsatte gruppa i trafikken.

– Derfor er dette med forebygging veldig viktig. Noen av ungdommene har allerede førerkort, mens de aller fleste ikke har det ennå og skal inn i en opplæringsfase.

Tryggestad mener det er viktig å få ungdommene til å tenke på konsekvenser.

– Vi ønsker å sette fokus på at valgene de tar kan få konsekvenser for resten av livet. Hun skryter av ungdommene og sier de sitter på mye kunnskap.

– Jeg begynte med dette arbeidet for 20 år siden, og jeg ser en stor endring. I dag setter ungdommene seg inn i mye, og de er interesserte og opptatt av trafikksikkerhet, sier hun.

Årlig tradisjon

Trafikksikkerhetsdagen har blitt arrangert i minst ti år, og Geda Boer ved Måløy vidaregåande skule forteller at arrangementet er like aktuelt hvert år.

– Det er nye elever som deltar hvert år, og fokuset er at elevene skal forstå at vi må være forsiktige i trafikken.

Hun forteller også at aktuelle temaer blir tatt opp hvert år.

– Team Trafikkskole snakket litt om hvorfor man har fjernet gangfelt i 60-sonen og Statens vegvesen fortalte om at man må bruke bilbelte i buss, forteller Boer.