Selje-politikerne er lite villige til å diskutere sammenslåing med kun Vågsøy, og Terje Ødegård (TVL) mener det åpner for å dele Selje kommune.

– Er det bare å dele en kommune når den ene delen av kommunen vil det ene og en annen del noe annet? For det er ikke urealistisk i Selje kommune slik det nå har utviklet seg, sier Terje Ødegård (TVL).

Flatraket-politikeren stilte spørsmålet til Fylkesmannen da Anne Karin Hamre selv og prosjektleder Kåre Træen møtte formannskapet i Selje og Vågsøy fredag. Mens folkeavstemningen i Selje kommune viste at det er et flertall (56,8 prosent) for å stå alene, var Flatraket den kretsen som var klart mest positiv til en sammenslåing med Vågsøy og Vanylven (se faktaboks).

– Slik jeg ser det nå så er det ganske steile fronter. Det virker som at man allerede har bestemt seg, mener Ødegård.

Kåre Træen forklarte at i tillegg til en deling av en kommune er en løsning en grensejustering.

– Det kan skje gjennom et innbyggerinitiativ fra de bygdene som ønsker å flyttes til en annen kommune. Kommunestyret uttaler seg da om initiativet før departementet avgjør om initiativet skal utgreies.

Flere av Selje-politikerne understreket at de mente at en kommune bestående av kun Vågsøy og Selje vil for liten. Fylkesmannen Anne Karin Hamre gikk imidlertid langt i å antyde at hun mener at seljeværingene ikke har andre alternativ enn Vågsøy for øyeblikket.

– Vanylven har sagt nei. (...) Eid har vært veldig tydelige på at de primært ønsker å slå seg sammen med Gloppen (...) og (Jan Tore) Sanner har sagt at han ikke ser på Bremanger som en tvangskandidat, sa Hamre.