Paneda vant tidligere i år et anbud på elleve tunneler i Nordland. Disse er nå i sluttfasen for å bli ferdigstilt.

Statens vegvesen har nylig signert ny kontrakt med Paneda for levering av sju tunneler i Troms.

Frem til i dag har Paneda levert/i ordre DAB-kringkastingssystem til 135 tunneler i Norge og er den største aktøren i landet innen området.

- Det er nok en god nyhet for oss, og et resultat av målrettet arbeid i et marked med hard konkurranse. Våre montører ute i felt og våre teknikere og ledere i Selje har virkelig fått kjørt seg i høst der vi har installert 70 tunneler siden sommerferien. Jeg er stolt av å være leder for slike medarbeidere, sier administrerende direktør Geir Gjørsvik i Paneda-gruppen i en pressemelding.

Som en ekstra trygghet for trafikantene, har Paneda også utviklet et overvåkingssystem som sikrer at kringkastingssystemet er operativt til enhver tid. Systemet overvåker DAB kringkastingssystemene i tunnelene døgnet rundt, 365 dager i året.

Paneda har også utviklet et helt unikt DAB-headend system for kringkastere. Dette systemet ble nylig lansert på markedet med stor interesse fra lokalradioer og større kringkastere i Norge og internasjonalt. Flere og flere kontrakter blir nå signert herunder også med mange lokalradiostasjoner som i dag sender på FM, men som ønsker overgang til DAB.