Politikerne i formannskapet i Selje gikk enstemmig inn for det nye navneforslaget under dagens møte.

Navneutvalget ville ha "Selja" som navn på den sammenslåtte kommunen. Formannskapet diskuterte de tre alternativene fra utvalget; Eid, Selja og Stad.

Flere av politikerne nevnte at de gjerne skulle hatt "Stadt" i stedet for "Stad", men klare føringer fra Språkrådet førte til at politikerne endte opp på sistnevnte.

- Stad er en unik merkevare på linje med operahuset i Oslo og Bryggen i Bergen. Jeg mener det kan være et godt kommunenavn, sa Selje-ordfører Stein Robert Osdal (KrF) under formannskapsmøtet.

I dagens formannskapsmøte i Eid klarte man ikke bli enige om et navn. To av representantene stemte for "Eid", tre representanter stemte for "Selja" og fire representanter ønsker i likhet med formannskapet i Selje at navnet skal bli "Stad". Dermed sender formannskapet en åpen tilråding til kommunestyret.

- Jeg har landet på at vi må bruke et nytt navn på en ny kommune. Jeg tror det vil gi det beste utgangspunktet. Stad er en del av dagligtalen, og Selje har gjort en klok og fornuftig beslutning når de har tatt sitt valg. Men jeg vil si at blir det Stadt, så går jeg for Eid, smiler Sigurd Reksnes, som er gruppeleder for Senterpartiet.

Arild Nøstdal (V) var en av representantene som var enig med navneutvalget og argumenterte for navnet "Selja".

- Selja er mitt førstevalg. Dette er ulikt alle andre navn, og det er ikke til å misforstå, sa han i møtet.

Under arbeidet med å komme fram til et nytt kommunenavn, har navneutvalget blant annet hatt en innbyggerundersøkelse. Til sammen ble 200 personer fra Selje og 300 fra Eid spurt. "Eid" fikk 34 prosent av stemmene, mens de to andre kystnavnene fikk 65 prosent, ifølge Svein Barmen i navneutvalget.

Utvalget endte som nevnt  opp med "Selja" som tilrådning til politikere og administrasjon.