Westcoast driver med import og salg av arbeidshansker, vernesko, støvler, engangsutstyr og arbeidsklær. Med sine tre ansatte holder bedriften til på Myrane industriområde i Deknepollen. Selskapet leverer til fiskeindustri, kjøttindustri, byggindustri og mekanisk industri.

– Det er et spennende selskap, sier Skeide, som kom inn på eiersiden i selskapet i mai.

Han overtar etter tidligere eier og daglig leder Egil Kvalheim, som startet selskapet i 1991.

– Grunnen til at det er vellykket her i Måløy, er at det er gode logistikkløsninger, både i forhold til containerhavna og transport på landeveien, sier han.

Skeide har tidligere jobbet som med forretningsutvikling, og var på jakt etter å skape noe for seg selv. Da muligheten om å overta Westcoast AS dukket opp, bestemte han seg for å benytte sjansen.

Han gleder seg til å ta over roret i selskapet og utvikle bedriften videre. Det blir ingen vesentlige endringer i driften av selskapet. Skeide er bosatt i Ulsteinvik og pendler til bedriftens lokaler i Deknepollen tre dager i uka.

Bygget opp selskapet med familien

I slutten av april solgte eier og daglig leder Egil Kvalheim 100 prosent av aksjene i Westcoast AS til Westcoast Holding AS.

I 2016 hadde selskapet Westcoast AS driftsinntekter på rundt sju millioner kroner. Resultatet før skatt var på 120.000 kroner.