– For meg ser det ut som det er et splittet Frp. De har en maktkamp jeg ikke forstår. De går ut mot sine egne, sier Sande.

Selje-ordføreren sier den interne konflikten er problematisk for hele det politiske miljøet.

– Det er utfordrende at en slik konflikt har kommet til overflaten. Dette er noe som burde ha blitt ordnet internt, sier Osdal, og legger til at han imidlertid er komfortabel med hvordan saken løste seg i kommunestyremøtet torsdag.

Det er denne handlingen Osdal og Sande reagerer på. Selv sier Aarvik det er leit at det har blitt unødig støy med å oppnevne en fellesnemnd i Selje.

– Jeg må bare innse at et flertall i egen gruppe ikke ønsker at jeg skal få være partiets kandidat i dette arbeidet. Dette må jeg bare ta til etterretning, selv om jeg synes fremgangsmåten, der dette ble fremmet i formannskapet, ikke følger retningslinjene for vårt parti. Jeg er likevel glad det ikke er politisk uenighet som gir dette utslaget, sier Aarvik og viser til forrige formannskapsmøte i Selje, der framlegget om at Sjåstad skulle ta plassen til Aarvik først ble lagt fram.

Gjennom et forholdstallsvalg under torsdagens kommunestyremøte, fikk Sjåstad flertall og en plass i fellesnemnda. Forholdstallsvalget fungerte slik at alle partiene utenom Frp stilte med formannskapets liste, mens Frp stilte med egen liste, der Sjåstad var toppkandidat. Det var kun Frp-representanter (totalt 4) som stemte over Frp-lista, der det til slutt ble en votering på  2-2. Avstemningen fungerte skriftlig.

Sjåstad understreker at han i et gruppemøte i Selje Frp ble valgt som toppkandidat som partiets representant i fellesnemnda, og at kommunestyret deretter behandlet saken.

– Utover det har jeg ingen kommentar. Jeg er valgt av partigruppen min, sier Sjåstad.