Angelshaug er forsvarer til en av de tre tiltalte brødrene i Selje Hotel-saken. Torsdag ble det kjent at politiet har tatt ut tiltale mot de tre brødrene, som har vært varetektsfengslet siden desember 2016. Det var Bergens Tidende som først meldte om saken.

Han tilføyer at han foreløpig ikke har snakket med sin klient om tiltalen.

Forsvarer Paul-Inge Angelshaug. Arkivfoto

De tre brødrene har alle vært involvert i drifta av Selje Hotel. Hotellsjefen, styrelederen og kjøkkensjefen er tiltalt. De har drevet hotellet sammen siden 2014.

Brannårsaken

Ifølge NRK mener politiet at brødrene brukte loddebolter koblet opp mot tidsur til å tenne på hotellet. Ettersom flere av disse loddeboltene ikke fungerte slik som planlagt, mener politiet at de har sikret seg fellende bevis.

– Vi mener at de har brukt loddebolter som er koblet opp mot et tidsur, der man har brennbart materiale i nærheten av loddebolten. Når bolten har blitt tilført strøm, har den blitt varm og tent på blant annet fyrstikker, sier statsadvokat Magne Nyborg til NRK.

Rettssaken mot de tre brødrene starter i midten av september. Det er satt av tre uker, og det er 20 vitner i saken, ifølge NRK.