Han skulle i utgangspunktet vitne om dette i forbindelse med Selje Hotel-rettssaken i Sogn og Fjordane tingrett, men ble fritatt. Flere andre vitner er også fritatt for at man skal kunne klare å holde tidsskjemaet i den tre uker lange rettssaken.

Hotellsjefen kom med tilbud

Åhjem driver Åhjemsbuda Bar i Selje sentrum, og var i utgangspunktet interessert i å kjøpe Frimannsbuda, som ligger like ved.

Ståle Åhjem fikk tilbud om å kjøpe Frimannsbuda fra Selje Hotel. Det takket han nei til. Da selskapet gikk konkurs, kjøpte imidlertid Åhjem bygget fra konkursboet.

Han ble imidlertid svært skeptisk da forslaget til en kjøpskontrakt ble lagt fram.

– (Hotellsjefen) kom med et forslag om å betale én million til en tyrkisk bankkonto, og resten til Selje Hotel. Jeg tenkte at det ikke var aktuelt, understreker Åhjem.

– Hvis jeg skulle kjøpe det, så skulle alt være på papiret, og med advokater til stedet for å se at alt gikk greit for seg, legger han til.

Åhjem fortalte hotellsjefen at han kun var interessert i å kjøpe hotellet dersom de inngikk en kontrakt med advokater til stedet. Da hørte han ikke mer fra hotellsjefen.

Tommy Seljen Silden fra Selje fikk også et lignende tilbud av hotellsjefen, men takket nei. Han skulle i utgangspunktet vitne i rettssaken neste uke, men ble fritatt.

– Trist for bygda

Ståle Åhjem sier de har merket en nedgang på turister i sommer, som er den første sommersesongen etter at hotellet brant.

Han tenker også på de tidligere eierne og hvilken situasjon de har vært i etter hotellbrannen.

– Jeg tenker mye på Gerd Kjellaug og Harald Berge, og at livsverket deres gikk opp i røyk. Det må være forferdelig trist for dem.

Fjordenes Tidende er på plass i Sogn og Fjordane tingrett mandag og følger saken utover uken.