(16:12) Ferdig for dagen: Prosedyren starter tirsdag morgen kl. 09. Fjordenes Tidende vil være på plass.

(16:10) Fokus på prosedyre: Statsadvokaten presiserer at det blir fokus på prosedyren fremover, og at det ikke vil komme flere nye bevis. Prosedyren blir utsatt fra mandag til tirsdag. Mandag blir det rettsfri.

(15:55) Slettet loggen: På styrelederens mobil har logg og nettleserdata flere ganger blitt slettet fra mobiltelefon. Det vil si at det som ligger lagret i historikken blir slettet fra mobilen. Det forteller IKT-etterforsker Breda. På den samme mobiltelefonen, ble det også søkt opp flere YouTube-videoer, blant annet "how to duplicate a fingerprint", "how to fake a fingerprint", "how to remove a fingerprint, alter/destroy who you are".

(15:43) Vet ikke om han har spilt mobillspill: Styrelederen har tidligere sagt at han spilte mobilspill i det aktuelle tidsrommet rundt brannen. Ut fra telefontappingen, kan IKT-etterforskeren verken bekrefte eller avkrefte at han spilte i dette tidsrommet.

(15:21) Tilbake: IKT-etterforskeren skal fullføre sin framlegging av telefontappingen. Dette er den siste delen av bevisføringen.

(15:02) Pause

(14:57) Enda flere nye bevis: IKT-etterforskeren forteller at politiet i dag har funnet nye bevis inne i chatteprogrammet i "Game of War"-applikasjonen. Forsvareren til styrelederen reagerer. - Det blir veldig vanskelig for meg som forsvarer, og for min klient, som må komme med tilleggsforklaringer. Det er veldig uheldig for (tiltaltes) forsvar, sier forsvarer Randulf Schumann Hansen. De nye bevisene tar for seg aktiviteten i spillet "Game of War" for november 2016.

(14:46) Telefontapping: Gjennom resultatene fra telefontappingen til styrelederen, vil man muligens få mer informasjon rundt den tiltaltes aktivitet i det aktuelle tidsrommet rundt brannen.

(14:27) Tilbake: IKT-etterforsker Sindre Sørbrøden Breda skal gå nærmere inn på resultatene fra tappingen av mobiltelefonen til styrelederen.

(14:18) Pause

(13:35) Game of War: Styrelederen forklarer i detalj hvordan mobilspillet "Game of War" fungerer. Bakgrunnen for dette er at han bruker chatteprogrammet "Line" til å kommunisere med de andre i hans allianse i spillet. De skal deretter gå inn på det som kommer inn i chatten.

(13:34) Chat: Bevisene mot styrelederen innebærer en chatlogg fra mobilapplikasjonen "Line".

(13:32) Ny tilleggsforklaring fra styrelederen: Det kommer fram nye bevis i saken, og forsvareren ønsker derfor at styrelederen skal få komme med en tilleggsforklaring.

(13:02) Tok ut 30.000 kroner: Hotellsjefen tok ut 30.000 kroner i kontanter i tiden før turen til Selje i slutten av november 2016.

(12:54) Tilbake i retten: Politioverbetjent Gunnar Englund legger fram en teledata-rapport fra reiseperioden mellom 23. og 24. november, da hotellsjefen og "Mr. X" reiste til Selje.

(12:18) Lunsj: Retten fortsetter om en halv time.

(12:16) Mobilen var i Sverige: Det blir på nytt bekreftet over retten at styrelederens mobiltelefon var i Sverige i den aktuelle reiseperioden fra Stockholm til Selje.

(11:47) Brukte ikke mobilen: Verken hotellsjefen eller styrelederen har brukt mobilen i det aktuelle tidsrommet rundt reiseperioden fra Stockholm til Sverige og tilbake. Den tiltalte kjøkkensjefen er den eneste som har brukt mobilen sin i det aktuelle tidsrommet. Det kommer fram i teledata-rapporten.

(11:41) Jevnlig kontakt: Etterforskeren sier at det generelt har vært jevnlig kontakt mellom de tre tiltalte brødrene.

(11:28) Halvannen time i Selje: Politiet estimerer at hotellsjefen og "Mr. X" var i Selje i omlag halvannen time.

(11:24) Videobevis: Hotellsjefen og "Mr. X" passerte Stryn rundt klokken 01.30 natt til 24. november. En times tid senere viser video at de passerer Bryggja i Vågsøy.

(11:16) Brann-tur og teledata: Englund skal i detalj gå over hvordan hotellsjefen og "Mr. X" dro fra Stockholm til Selje den 23. november, og turen tilbake til Stockholm dagen etter. Han skal særlig gå inn på de elektroniske sporene knyttet til denne kjøreturen.

(11:14) Etterforsker skal vitne: Politioverbetjent Gunnar Englund ved Førde og Naustdal lensmannskontor skal nå vitne i saken.

(10:57) PIN-kode: Hotellsjefen forteller retten hva PIN-koden til styrelederes mobil er, for å bevise at han hadde tilgang til mobilen.

(10:56) Har ikke vært tema: Hotellsjefen har ikke blitt spurt om dette i tidligere politiavhør, ettersom dette er nye bevis.

(10:55) Fikk panikk: Hotellsjefen sier han fikk panikk da han oppdaget at ikke hele hotellet hadde brent ned, slik som han hadde ønsket.

(10:49) Konfronterer hotellsjefen: Den tiltalte hotellsjefen innrømmer at han brukte brorens mobiltelefon til å gjøre Google-søkene. Han slettet søkehistorikken da han var ferdig.

(10:47) Nekter: Styrelederen nekter for at han har gjort Google-søkene om hvordan han kan skjule fingeravtrykk.

(10:46) Iphone: Alle de tre brødrene hadde iphone, ifølge styrelederen.

(10:45) Tekniske ferdigheter: Rettens administrator påpeker at hotellsjefen tidligere har uttalt at han ikke hadde gode tekniske kunnskaper. Styrelederen sier at det stemmer, men at broren visste hvordan han kunne søke på Google og YouTube.

(10:43) Slettet søkene: I teledata-rapporten kommer det fram at Google-søkene fra styrelederens mobil ble slettet fra loggen. Styrelederen sier han ikke kjenner til dette.

(10:41) Skylder på broren: Den tiltalte antar at det er broren, hotellsjefen, som har brukt mobilen og søkt opp hvordan han skal skjule fingeravtrykk. Han sier at han har lånt bort mobilen til hotellsjefen tidligere, men husker ikke om han gjorde det på den aktuelle dagen.

(10:40) Kjenner det ikke igjen: - Jeg har ikke sett eller skrevet dette, sier styrelederen i sin forklaring. - Jeg har ikke søkt på dette, understreker han.

(10:38) Skulle skjule fingeravtrykk: 28. november 2016, tre dager etter hotellbrannen, gjorde styrelederen følgende Google-søk: "can you fake your fingerprints", "how to hide your fingerprints" og "making a fingerprint using silicone mold".

(10:35) Styrelederen i vitneboksen: Den tiltalte styrelederen skal svare på spørsmål i forkant av at nye bevis skal bli lagt fram senere i dag.

(10:34) Ferdig: Banksjefen er ferdig med sin forklaring.

(10:33) Stor uenighet: Forsikringsselskapet mener hotellet hadde en verdi på rundt 2 millioner kroner før brannskaden, mens banken mener bygget hadde en verdi på rundt 12 millioner.

(10:28) Frimannsbuda: Bygget ble solgt for rundt 3,5 millioner kroner etter at selskapet gikk konkurs våren 2017, et halvt års tid etter brannen.

(10:26) Tillitsforhold: Banksjefen sier enkelte av avgjørelsen ble tatt basert på tillit.

(10:25) Nytt design for Selje Hotel: Samme dag skrev hotellsjefen en e-post til banksjefen der det kom fram at en stor, internasjonal hotellkjede skulle lage et "nytt design" for Selje Hotel.

(10:23) Lovet flere millioner: I en epost fra hotellsjefen til banksjefen den 22. november, lovet hotellsjefen at alt skulle bli tilbakebetalt (2,2 millioner kroner), i tillegg til 2,8 millioner kroner.

(10:22) Skattekrav: 22. november 2016 fikk AS Selje Hotel et skattekrav på flere hundre tusen kroner fra Skatt Vest.

(10:19) Tomt i Tyrkia: Ettersom hotellsjefen hadde brukt store summer på en tomt i Tyrkia, ba banken om å få 2,2 millioner kroner tilbake for å dekke opp for dette. Fristen for tilbakebetaling var 1. desember 2016.

(10:15) Vanskelig å komme i kontakt: Banksjefen sier det ikke alltid var like lett å komme i kontakt med hotellsjefen, særlig høsten 2016. I november samme år skjedde som kjent hotellbrannen.

(10:01) Tilbake: Den tidligere banksjefen skal vitne i tingretten. Han startet sin forklaring tirsdag, og avslutter den i dag.

(09:05) Pause: Retten er tilbake klokken 10. Årsaken er at nye bevis skal bli lagt fram fra en IKT-etterforsker som har tappet mobilen til den tiltalte styrelederen, som politiet mener er «Mr. X». I dag får man også høre mer detaljert om turen fra Stockholm til Selje og tilbake.

(09:00) Retten er satt: Første person i vitneboksen er politioverbetjent Gunnar Englund ved Førde og Nautsdal lensmannskontor.

Dette skjedde tidligere i uken: