– Vi har fått flere henvendelser om kjøpt av tomta, sier ordfører Stein Robert Osdal (KrF).

Torsdag gikk formannskapet inn for å legge tomta ut på det åpne markedet. Et eventuelt salg av den 5.600 kvadratmeter store eiendommen skal behandles i kommunestyret førstkommende torsdag.

Det er ikke satt noen takst på tomta. Dersom kommunestyret godkjenner vedtaket fra formannskapet, vil tomta selges til høystbydende. Selje kommune kjøpte Vestkapp-tomta (gbnr. 35/32) i 2015 fra Meteorologisk institutt for rundt 200.000 kroner. Da hadde kommunen jobbet i mer enn åtte år for å inngå en avtale med Meteorologisk institutt om å få kjøpe tomta.

Turistsatsing

Ordføreren kan ikke si noe om hvilke aktører som har vist sin interesse for å kjøpe tomta.

– Det jeg kan si, er at det er ulike grupperinger som har signalisert sin interesse for Vestkapp og vår tomt som turistformål, sier Osdal.

Han synes det er gledelig at det er flere som ønsker å satse.

– En utvikling på Vestkapp er noe som har vært etterlyst i Selje i mange år. Alle snakker om potensial som ligger der, men det har dessverre ikke vært noen utvikling der på flere år, påpeker han.

Nedlagt kafé

Det har lenge vært kjent at eierne av Vestkapphuset og den tilhørende tomta har hatt lyst til å selge.

– Jeg mener at Vestkapp har potensial til å bli det nye Nordkapp. Vi vil gjøre vårt for å finne noen andre som kan utvikle det til å bli den turistattraksjonen som stedet har potensial til å bli, uttalte Oddgeir Kvernevik til Fjordenes Tidende i 2016.

Han har de siste 16 årene stått som eier av Vestkapphuset og en eiendom på til sammen 2.000 kvadratmeter. Sammen med kona Annbjørg har han driftet kafeen i elleve av de seksten årene.