– Det var ekstra tøft før jul, spesielt overfor ungene. Andre barn fikk store gaver fra foreldrene sine, og jeg hadde gjerne ikke råd til å gi mine unger det, sier Jensvoll, som i mange år sleit med å få endene til å møtes økonomisk.

– I jula skal man jo ha gaver, mat og godteri som man kan kose seg med, sånn at man kan si at man har hatt det sånn som alle andre, legger hun til.

For snart ett år siden vant Jensvoll 7,4 millioner kroner da hun fikk syv rette på Lotto-kupongen. Tilværelsen som gjeldsfri er uvant for henne.

– Det var helt fantastisk å bli kvitt absolutt alt jeg hadde av gjeld. Da har man alle muligheter, smiler hun.

Jensvoll har bodd i Måløy i flere år, der hun jobbet på Kulatoppen bo- og omsorgssenter. Etter at hun vant i Lotto kjøpte hun seg leilighet i hjembyen Tromsø, der hun har bodd siden mai. Det siste året har hun gått fra å være gjeldsslave til å bli Lotto-millioner, og det har gjort at Jensvoll gjerne tenker seg om to-tre ganger før hun kjøper seg noe nytt.

– Bare fordi jeg kan kjøpe det, så betyr ikke det at jeg trenger det. Jeg pleier å spørre meg selv om jeg virkelig trenger det, før jeg kjøper det. Det er jo mye man har lyst på, men som man ikke trenger, smiler hun.

– Jeg føler faktisk at jeg har blitt bedre med penger etter at jeg vant. Jeg setter litt mer pris på det jeg har. Jeg gjorde jo det før også, men da hadde jeg så lite.

Jensvoll vet at det er mange som sliter med å få økonomien til å gå opp i førjulstiden.

– Det er liksom det at man skal handle til hele familien, og det blir ganske dyrt, sier hun.

Nå er Jensvoll i en helt annen økonomisk situasjon, men husker godt tiden da det var vanskelig å få endene til å møtes.

Hun mener det er et par ting som kan være nyttig å tenke på under julehandelen:

– Hvis man har muligheten til det, så kan man jo spre det ut slik at man ikke handler alle julegavene på én gang. Noe annet som kan hjelpe, er at man gir hverandre opplevelser i stedet for gaver. De fleste har jo alt de trenger i dag, avslutter hun