– Det er svingende inntekter, og jeg tror ikke mannfolk hadde holdt på sånn som meg. Jeg tror de hadde gitt opp for lenge siden, smiler May-Britt Bratseth i Farmen Bremanger på Iglandsvik.

Den mer enn 200 kvadratmeter store blomst- og klesbutikken ligger på strekningen mellom Hauge og Grotle i ytre Bremanger. Det er likevel mange som finner veien ut til den lille bygda og butikken til May-Britt. Hun har holdt på i mange år, og selv om ikke inntektene er nok til at hun kan leve av det alene, er det nok til at hun velger å fortsette. En annen stor motivasjonsfaktor som gjør at hun fortsetter, er for å skape aktivitet i bygda.

– Jeg holder på litt for andre sin del også. Jeg vil skape noe for nærmiljøet. Det er den største motivasjon min, og grunnen til at jeg har holdt på så lenge. Og at jeg fortsatt holder på, konstaterer hun.

– Det er et fantastisk konsept. Folk kommer hit og er helt i sjokk over at det finnes en slik butikk ute i «ødemarka», ler May-Britt.

En del av strategien er at butikken skal være så tilgjengelig som mulig. De vil heller ha åpent én dag for mye, enn én dag for lite.

– Vi har åpent hele året. Vi kunne nok sikkert hatt stengt en dag på vinterstid, men da synes jeg det heller er bedre med noen stille dager. Hvis du holder litt stengt, så vet ikke folk om det er åpent eller ikke. Det er veldig lett at det kan snu seg til noe negativt, sier hun.

– Jeg hadde ikke holdt på med dette hvis det var for å tjene penger. Jeg gjør det for at det skal være noe her i nærmiljøet, avslutter May-Britt.