– Det vil lokke flere kvinner hit, og øke bolysten, mener hun.

Jentene lot seg inspirere

Etter årets Framflyt-konferanse er Linnea Ervik (19) og Karianne Bakke (18) motivert til å satse på en karriere som ingeniører.

Har satt seg mål: F.h. Linnea Ervik (19) fra Selje og Karianne Bakke (18) fra Bremanger går siste året på Måløy vidaregåande skule og vil begge bli ingeniører. – På Framflyt ble vi inspirert til å satse og til å ta sjanser, fordi det ofte vil lønne seg, sier Ervik. Nærmere 600 ungdomsskole- og videregåendeelever var til stede på konferansen. Alle

– Jeg ble inspirert, og har lyst til å satse, sier Linnea Ervik fra Selje.

Hun og venninnen Karianne Bakke fra Bremanger går begge siste året på Måløy vidaregåande skule, og har planer om å søke seg inn på ingeniørstudiet neste høst. Etter torsdagens Framflyt-konferanse ble jentene både inspirert til å satse karrieremessig og til å flytte hjem igjen etter studiene – selv om det kan bety at de må ta en liten risiko.

– Jeg har lyst til å bo i Selje eller på Stad, og da er det ikke sikkert jeg får jobb som byggingeniør. Det er en liten risiko jeg må ta, sier Ervik.

Traff blink med temaet

Næringslivet roser Framflyt-arrangørene for å fokusere på kvinnelige ledere under årets konferanse.

– Temaet er «spot on», sier foredragsholder Stian Hjelle i Arctic Linefish, og viser til at det samme temaet er aktuelt for sjømatnæringen internasjonalt.

I samme bransje: Fiskeselgere Kathrine Myklebust (Coast Seafood) og Stian Hjelle (Arctic Linefish) ser et stort behov for å få flere kvinner inn i bransjen. – Bedriftene trenger flere kvinner, slår Myklebust fast.

Kathrine Myklebust i Coast Seafood, en av de andre foredragsholderne under konferansen, mener også det er viktig å rekruttere kvinnelige ledere til bransjen.

– Bedriftene trenger flere kvinner, konstaterer Myklebust, som også fikk skryt av konferansier Randi Paulsen Humborstad.

– Du er en rollemodell, sa hun.

Hjemflytting

Under Framflyt-konferansen fikk elevene også høre fra Hilde Langtangen (Sødermann), Øyvind Reed (Videonor), Preben Moen (Gloppen Hotell), Nicolas Blålid (Sprek 365), Laetitia Rosing (MMG) og Sujeevan Mohanarajah (Paneda).

Konferansen satte ikke bare fokus på kvinner i næringslivet, men også på mulighetene for tilbakeflytting etter endt studium. Næringslivslederne som stod på scenen kunne fortelle om strålende vekst for de lokale selskapene de representerte, og lokket samtidig elevene med spennende jobbmuligheter på hjemplassen. Framflyt-arrangør Andrea Lyng var en av dem som lot seg inspirere av det spennende næringslivet i hjemkommunen Vågsøy.

– Nå er jeg helt bestemt på at jeg skal gjøre flytte hjem igjen etter studiene. Vågsøy er en kjempeplass med mange muligheter, sier Lyng.

Framflyt-arrangører Rikke Runderheim (t.v.) og Andrea Lyng lot seg selv inspirere under konferansen. – Nå er jeg helt bestemt på at jeg skal flytte hjem igjen etter studiene. Det er så mange muligheter her, smiler Lyng.