Etter flere uker med søvnløse netter og stor spenning rundt hvem som til slutt skulle få kjøpe Vestkapp-tomta, kom den endelige avgjørelsen onsdag: et enstemmig kommunestyre gikk inn for å selge tomta til Kvernevik Holding AS for 660.000 kroner.

- Jeg er rørt, og jeg er lettet. Dette er en drøm som går i oppfyllelse, sier Kvernevik.

Han er sønnen til Annbjørg og Oddgeir Kvernevik, som sammen bygget opp og driftet Vestkapphuset sammen i flere år. Etter Dagmar i 2011 fikk Vestkapphuset seg en knekk, og dørene har vært stengt siden.

Onsdag kunne sønnen juble over at han i samarbeid med Kristina L. Myrseth har fått grønt lys fra politikerne til å videreutvikle det hans egne foreldre startet sammen. Nå er det restaurant, overnatting og opplevelser som skal utvikles på Vestkapp.

- Dette har foreldrene mine drømt om i mange år, og det er dette de har jobbet for, sier Kvernevik, som gleder seg til å videreformidle nyheten til foreldrene sine.

- Jeg tror de kommer til å bli minst like rørte som meg.

Etter å ha fått grønt lys til å kjøpe Vestkapp-tomta vil Kvernevik Holding AS umiddelbart gå i gang med et forprosjekt. Gjennom dette prosjektet vil de blant annet legge detaljerte planer for hvor mye midler de trenger til å starte opp videreutviklingen av Vestkapp.

Tidsfristen for oppstarten av prosjektet er på to år, slik betingelsene med Selje kommune tilsier.

I første omgang blir det kafédrift på Vestkapp denne sommeren, ifølge Kristina L. Myrseth, som skal drifte kafeen.