Dette innlegget av kommunestyrerepresentant i Vågsøy Einar Midtbø (Bryggja) står på trykk i vår papiravis mandag 29. september:

Bryg­gja – en bygd i po­si­tiv ut­vik­ling

Bryg­gja ligg sen­tralt plas­sert mel­lom fle­re kom­mu­ner, mel­lom fjord og fjell i na­tur­skjøn­ne om­gi­vel­ser, og med rik­hol­di­ge fri­tids­mu­lig­he­ter like uten­for stue­dø­ren. Alt­så: «Et knu­te­punkt for frem­ti­den».

Vi ob­ser­ve­rer nå en po­si­tiv ut­vik­ling i byg­da: I mitt dag­li­ge vir­ke job­ber jeg med strøm­for­sy­ning, blant an­net be­tyr det å plan­leg­ge til­knyt­ning av nye kun­der til net­tet. Sto­re kun­der og mind­re kun­der. Den­ne høs­ten er det gle­de­lig å ob­ser­ve­re at fle­re nye fa­mi­li­er har valgt å bo­set­te seg på Bryg­gja. Her er også fle­re bar­ne­fa­mi­li­er som ge­ne­re­rer vi­de­re vekst og triv­sel.

Gan­ge­skar Bygg A.S star­ter i dis­se da­ger med opp­fø­ring av et lei­lig­hets­bygg i Bryg­gja Sen­trum med 4 lei­lig­he­ter. Alle lei­lig­he­ter er solgt før byg­ging star­ter. Al­le­re­de nå ligg det føre pla­ner for enda et lei­lig­hets­bygg i Bryg­gja sen­trum med to lei­lig­he­ter.

Maur­stad Eiendom AS skal også i lø­pet av året star­te opp­byg­ging av et nytt bo­lig­felt like ved Bryg­gja sku­le.

For ikke len­ge si­den ble det åp­net to nye ute­sted på Bryg­gja. Beg­ge med pub og kafé.

Det­te er blitt vik­ti­ge mø­te­plas­ser for byg­das be­folk­ning og er en vik­tig triv­sels­fak­tor for dem som øns­ker slå av en prat over en kopp kaf­fe el­ler and­re for­frisk­nin­ger. Quiz­kvel­de­ne har også slått godt an med stort sett fult hus.

Bu­tik­ken Bunn­pris på Bryg­gja har sett be­ho­vet for å for­nye seg litt og star­ter byg­ging av ny bu­tikk om kort tid og kan­skje med noe guns­ti­ge­re be­lig­gen­het i for­hold til frem­ti­dig kun­de­mas­se.

Det som jeg tror kan være vik­tig å være be­visst på er at der­som man øns­ker at «til­bud» skal være til­gjen­ge­lig – og det gjeld alle tett­ste­der in­klu­dert Mål­øy – må til­bu­de­ne først å fremst be­nyt­tes av ste­dets be­folk­ning. Er man ikke be­visst på det­te og kun­de­mas­ser ute­blir er ut­fal­let so­le­klart. Det er kjekt å ob­ser­ve­re at Bryg­gja-væ­rin­ger slut­ter opp om næ­rings­li­vet i byg­da og gir håp om vi­de­re vekst og ut­vik­ling.

Til sist finn jeg det rik­tig å nev­ne cam­ping­plas­sen på Bryg­gja, Nore Fjord­sen­ter. Cam­ping­plas­sen med egne båt­plas­ser, egen ba­de­strand, hyt­ter med høy stan­dard, ut­sikt ut fjor­den mot Hor­ne­len og Rug­sund er ut fra mitt stå­sted den flot­tes­te cam­ping­plas­sen i vår re­gi­on og med et stort po­ten­si­al for vi­de­re po­si­tiv ut­vik­ling.

Vi som al­le­re­de bor på Bryg­gja øns­ker alle nye inn­byg­ge­re vel­kom­men til Bryg­gja, til nye bo­lig­felt og lei­lig­he­ter som er un­der byg­ging.

Bryggjaværinger ge­ne­relt set­ter stor pris på triv­sels­fak­to­ren som sy­nes i et rikt kul­tur­liv i gren­da­hu­set, der blant an­net mu­sikk­lag og sang­kor ska­per gro­bunn for et le­ven­de og godt byg­de­sam­funn.